Martina46 píše:
dobry vecer, uz som v kratkom case 2.x chora, 1. to bolo asi pred 3 tyzdnami, bolo to v case, ked som mala asi 2 tyzdne po mojej 1. sankapraksalane, zacala som inac jes, no stale varene, a asi 3 tyzdne som takmer 100% na surovej strave, raz za tyzden kusok masa. doobeda ovocie, obed zelenina, neskor obede si zvyknem dat nejake orechy alebo aj kusky zeleniny, vecer kefir. mala by som kefir radsej na cas vyradit? nejem ani nic z muky samozrejme.
moj problem je jednoznacne v imunite, proste choroba, kde jednak bolo zahlienenie, po d tyzdnoch navstevy nemocnice s dcerkou - bzne vysetrenie a ja som tam zas nieco chytila, to je dalsi tyzden. pri tejto 2. chorobe sa mi zhorsil kasel, je to az davivy kasel, manzel musi spat s maldsou dcerkou v inej izbe, starsia spi ako drevo, tej moje zachvaty nevadia.
neviem sa teda zbyvit hlienov, su tekute, steklia v krku, vykasliavam, preplachujem nos, robim asi 5. den klystiry. boli ma z toho kasla na prieduskach a manzel mi doporucuje navsevu lekara, ja zatial nechcem, viem ze toto mozu lieky akurat potlacit.
co robit? viem, ze co sa nicilo roky rokuce, nedam dokopy za tyzden. ale co ine mozem robit?
je to velmi neprijemne.
takyto kasel mavam takmer kazdy rok, ked nastupom zimy ochoriem, tak sa ten kasel taha takmer az do jari.
chrenovu kasicku opat zacnem jest. moj problem je ale, ze velmi zabudam pravidelne uzivat vsetko co treba, to si ale budem musiet vyriesit.
Tak pravidelnost je základ a kvanta hlenů v těle potřebují nějaký čas na vyloučení. Křenová kašička je k tomuto účelu ideální a čištění střeva také, přičemž bych viděl vhodné dělat klystýry urinové, nebo s přídavkem kvalitního jablečného octa. Kefír by zásadně vadit neměl, ale pokud ho na týden vyřadíte, tak alespoň uvidíte zda nemůže být problém odtud.