Jarda píše:
U hodnoty pH se musíte v případě jakékoliv nemoci držet na hodnotách 7,5-7,8, aby se tělo mohlo čistit, čili ta vaše hodnota je nízká, je to potřeba zvednout. Dítě ve dvou letech dosud používá spíše pudy, než chutě, čili asi jí správně. U velkého deficitu hořčíku je potřeba to dodat uměle, tady vám ani hořčíková bomba výsledky patrně nezajistí a nebo určitě ne tak rychle. Chlorid hořečnatý nabízím v inzerci a je v lékopisné kvalitě, nicméně ten laboratorní v kvalitě p.a. také můžete bez obav používat. Pokud se pokadíte, tak to asi poznáte a prostě uberete, ale ono to zas tak hrozné nebude.
Dobrý den, už mi přišel ten chlorid hořečnatý a draselný. Mám ještě pár dotazů ohledně jejich užívání.
1) Nevím, jestli můžu užívat MgCl2 zvyšováním dávek až do průjmu, když kojim, nerada bych prohnala i půlroční dceru.
2) Nebyla by lepší koupel? Pokud ano, může se jako s himalájskou a epsomskou solí (30ml od každé soli a 30ml jedlé sody) ? Jak často koupel provádět? Je mi jasné, že u koupele nepoznám, jestli už má tělo Mg nebo K dostatek.
3)2,5%roztokem chloridu hořečnatého na mazání se myslí 2,5gchloridu a doplnit do 100g vody nebo je to nějak složitější?
Děkuji Vám a přeji pěkný víkend