Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 8:16 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: stř říj 27, 2010 9:38 pm 

Držel jsem teď očistný týden. V plánu bylo jíst jen zeleninu. Vzhledem k tomu, že nejím žádné sacharidy, moje glykogenové zásoby se vyčerpaly už za půl dne na zelenině a už večer jsem cítil z dechu aceton - ketoacidóza se dostavila. Pil jsem šťávu z citrónu, šťávu z okurek, na konec i jedlou sodu. Jedl jsem kvanta zeleniny. Nic z toho nepomáhalo, aceton byl z dechu cítit pořád. Byl jsem překyselený, cítil jsem jak se kvasinky z hodiny na hodinu zhoršují, špatná nálada, bolest pravé kyčle, dostal jsem se do stavu, v jakém jsem byl tak před 2 roky. Začal jsem užívat 3-4x denně xylitol /alkoholový cukr, který mimo jiné zabíjí kvasinky/ a ketoacidózu jsem zvrátil a vyrovnal PH.
Zkrátka nevěřím tomu, že někdo se samotným pitím vody s citrónem dokáže dostat z překyselení, osobně jsem si to vyzkoušel, na mně to prostě nefunguje a hotovo. Musím mít nějaké množství cukru, abych udržel PH mimo kyselost. Kdyby chtěl někdo tvrdit, že to bylo tím, že jsem nes...l tak to určitě není pravda, jedl jsem dost vlákniny a stolici jsem měl pravidelnou.

PříspěvekNapsal: stř říj 27, 2010 10:04 pm 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Držel jsem teď očistný týden. V plánu bylo jíst jen zeleninu. Vzhledem k tomu, že nejím žádné sacharidy, moje glykogenové zásoby se vyčerpaly už za půl dne na zelenině a už večer jsem cítil z dechu aceton - ketoacidóza se dostavila. Pil jsem šťávu z citrónu, šťávu z okurek, na konec i jedlou sodu. Jedl jsem kvanta zeleniny. Nic z toho nepomáhalo, aceton byl z dechu cítit pořád. Byl jsem překyselený, cítil jsem jak se kvasinky z hodiny na hodinu zhoršují, špatná nálada, bolest pravé kyčle, dostal jsem se do stavu, v jakém jsem byl tak před 2 roky. Začal jsem užívat 3-4x denně xylitol /alkoholový cukr, který mimo jiné zabíjí kvasinky/ a ketoacidózu jsem zvrátil a vyrovnal PH.
Zkrátka nevěřím tomu, že někdo se samotným pitím vody s citrónem dokáže dostat z překyselení, osobně jsem si to vyzkoušel, na mně to prostě nefunguje a hotovo. Musím mít nějaké množství cukru, abych udržel PH mimo kyselost. Kdyby chtěl někdo tvrdit, že to bylo tím, že jsem nes...l tak to určitě není pravda, jedl jsem dost vlákniny a stolici jsem měl pravidelnou.

Vám asi není souzeno pochopit princip čištění střeva, to není o defekaci, ale o umytí zadělané střevní stěny, která je porostlá kvasinkou. Právě jak tu mrchu přestanete krmit a ona začne chcípat, tak vám vypouští do krve hromady sajrajtu, což vy diagnostikujete jako ketoacidózu. Asi se vám s ní dobře žije, tak si ji pěstujte, ale děláte to prostě blbě, už po pár klystýrech s jablečným octem je znát obrovský rozdíl.

PříspěvekNapsal: stř říj 27, 2010 10:24 pm 

Pane Jardo, vymírání kvasinek, po sedmi letech s touto chorobou, skutečně poznám. A právě tak poznám ketoacidózu - podle zápachu acetonu z úst. Silné překyselení je ideální půda pro kvasinky. Naopak to, že jim nedáte nažrat, způsobí to, že se stáhnou do ústraní, stanou se metabolicky neaktivními, ovšem to neznamená, že vymírají.

PříspěvekNapsal: čtv říj 28, 2010 8:34 am 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Pane Jardo, vymírání kvasinek, po sedmi letech s touto chorobou, skutečně poznám. A právě tak poznám ketoacidózu - podle zápachu acetonu z úst. Silné překyselení je ideální půda pro kvasinky. Naopak to, že jim nedáte nažrat, způsobí to, že se stáhnou do ústraní, stanou se metabolicky neaktivními, ovšem to neznamená, že vymírají.

Čili chcete tímto sdělením tvrdit, že u pacientů, kde nasadím klystýry s jablečným octem, tedy silně kyselé prostředí, je to vlastně placebo efekt a chuchvalce kvasinek, které z nich jdou po každé aplikaci jablečného octa, jsou jejich sny, které jsem jim vlastně vsugeroval, no nevím možná by jste se měl sám probudit. Kvasinky ovládají jak prostředí kyselé, tak zásadité, ale neutrální jim dělá docela potíže, navíc dostatek kyslíku ve střevech a tkáních neovládají vůbec, protože pokud vím, tak jde o anaerobní organizmus.

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 8:42 am 

Pozor, jablečný ocet je sice kyselina, ale stejně jako citrón v těle působí právě naopak - zásaditě. To byste mohl znát:-) To je důvod, proč ho kvasinky nemají rády.

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 8:56 am 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Pozor, jablečný ocet je sice kyselina, ale stejně jako citrón v těle působí právě naopak - zásaditě. To byste mohl znát:-) To je důvod, proč ho kvasinky nemají rády.

To já samozřejmě znám a dobře vím jak funguje, navíc zásaditě se chová po orální aplikaci, vám připadá reálné, že pokud nalijete kyselý produkt do trubky, tak se stane okamžitě zásaditý, jaký by k tomu měl důvod. Jinak, ale například kvasinky také nemají rády třeba svařenou urinu a ta je určitě kyselá. Tam to není pouze o pH dané kapaliny, ale o komplexním působení na střevní stěnu a mikroflóru střeva.

PříspěvekNapsal: sob lis 06, 2010 2:00 pm 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je při půstu vhodný klystýr z uriny nebo je vhodnější jiný. Používám urinový, ale nejsem schopen ho v sobe udržet, jen tak 1 minutu (jindy obvykle déle). Může to být tím, že se vylučuje bordel i močí a proto ve střevech prudce reaguje? Nebo stačí jakýkoli klystýr jen na rychlé vypláchnutí odpadů ze střev a není jej třeba v sobe držet déle?
Děkuji za odpověď.

Předmět příspěvku: PŮST a povídání DK
PříspěvekNapsal: sob lis 06, 2010 6:15 pm 

Myslím že nejlepší web o půstech bude nejspíš http://www.pust.cz ,
ale nezaškodí si porovnat některé info z více úhlů pohledu... \":wink:\" :

Hladovka
http://www.dedekkorenar.cz/choroby/trav ... dovka.html

...Tukové buňky jsou v opozici rozumu. Většinou, když už je mozek celodenní prací unaven, je přehlasován pomnoženými tukovými buňkami s vyděračskými volebními hesly: „Čím víc špeku, tím větší hlad! Dej nám nažrat, máme na něco chuť! Jdi si čichnout k ledničce! Jsme tvoje stále větší menšina, musíš se o nás starat!“ Faktem je, že proti těmto rebelům pomáhá vážně pomyslet na dlouhodobější hladovku a napít se rozmrzlé vody. Je to jako v politice, perspektiva hladu a studená sprcha se celkem úspěšně používá na rozehnání kohokoliv (mimo otužilce).

Pro hladovku je nezbytný klid, protože jakékoliv stresování a napětí výrazně zvyšuje spotřebu cukru v mozku. Při hladovce ale cukry nejsou na skladě, tak je musejí játra vyrobit z bílkovin, protože z tuku to nejde. Bílkoviny se berou nejdříve z jater a krve, později i z méně používaných tkání, převážně ze svaloviny a vaziv, ale až tak moc, že dochází k atrofii a obtížně vratným změnám. Takže, když hladovka, tak v klidu a pohodě.

První den hladovění vzniká problém nadbytku krve, která nemajíc důvodu k pobytu v zažívacím traktu obtěžuje v mozku a způsobuje silnou a odrazující bolest hlavy. Snadné řešení spočívá v mechanické práci a tím zakrvení svalů. Někdy to trvá i druhý den....

Doporučené bylinné čajové koncentráty(ŘEKL BYCH ŽE JEN PRO HLADOVKY KRATŠÍ NEŽ 3DNY...):
Řepíková směs REK + Borůvková směs CK + Ostropestřecová směs JK DOHROMADY 1+1+1 lžička do 2-3 dcl teplé vody, pít 3-6×D.

Další- MOŽNO:
Pít (upíjet) rozmrzlou vodu dopoledne 1-3 dcl, odpoledne 1-4 dcl, navečer 0,2-1 l (viz kapitola O rozmrzlé vodě).

Cvičení:
Meditační, pomalá, nenamáhavá cvičení páteře. Předklony, záklony, předklony do strany, úklony, rotace, kroužení trupem apod. Cvičit častokrát několik minut během celého dne.

Cvičit břišní stěnou 1-4×D masáž břišních orgánů tak, že se opřete rukama o stehna nebo stůl a ve výdechu vtáhnete (vcucnete) a povolíte 10-20× břicho. To děláte tak dlouho, jak dlouho vydržíte ve výdechu. Obvykle stačí 2-3 série po sobě.

Provádět celodenní dechové cvičení ve stylu ještěrčího dechu (...výdech, nádech, povolit, chvilku počkat, výdech, nádech, povolit, počkat..., viz Ještěrčí dech).
Meditační cvičení dle DK....

Naposledy upravil muflon dne úte lis 09, 2010 8:11 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: sob lis 06, 2010 10:06 pm 
Administrátor
Administrátor

jancos píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je při půstu vhodný klystýr z uriny nebo je vhodnější jiný. Používám urinový, ale nejsem schopen ho v sobe udržet, jen tak 1 minutu (jindy obvykle déle). Může to být tím, že se vylučuje bordel i močí a proto ve střevech prudce reaguje? Nebo stačí jakýkoli klystýr jen na rychlé vypláchnutí odpadů ze střev a není jej třeba v sobe držet déle?
Děkuji za odpověď.

Ta urina je vždy vhodnější, vezme toho mnohem více než voda a na délce udržení bych zase tak nebazíroval, to je otázka čistoty střeva.

PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 9:10 am 

Včera som robil jednodňovú hladovku, nikdy by som si nemyslel že na niečo také sa dám ale aspoň som to vyskúšal. Ku večeru som mal veľkú chuť niečo zjesť ale vydržal som to. Všade sa vraví od 3-40 dňových pôstoch a ako potom znovu opatrne k návrate na normálnu stravu ale čo jednodňová tiež si vyžaduje veľkú opatrnosť? Len za ten 1 deň som schudol o 3 kilá a to sa mi zdá dosť za 24 hodín.

PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 11:27 am 

hammel píše:
Včera som robil jednodňovú hladovku, nikdy by som si nemyslel že na niečo také sa dám ale aspoň som to vyskúšal. Ku večeru som mal veľkú chuť niečo zjesť ale vydržal som to. Všade sa vraví od 3-40 dňových pôstoch a ako potom znovu opatrne k návrate na normálnu stravu ale čo jednodňová tiež si vyžaduje veľkú opatrnosť? Len za ten 1 deň som schudol o 3 kilá a to sa mi zdá dosť za 24 hodín.

Úbytky váhy jsou rapidní v prvních dnech, obvzláště pokud půsty nejste zvyklý dělat, poté se úbytek výrazně zmenšuje.

PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 9:35 pm 
Administrátor
Administrátor

hammel píše:

Jednodenní hladovka nepředstavuje žádný velký problém a klidně se můžete další den normálně najíst, akorát není vhodné se nějak přejídat. Nijak jste nezhubl, pouze jste vymočil velké množství zbytečně zadržované vody a další dny by to již tak dolů nešlo.

Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2010 5:09 pm 

Jarda píše:
Jednodenní hladovka nepředstavuje žádný velký problém a klidně se můžete další den normálně najíst, akorát není vhodné se nějak přejídat. Nijak jste nezhubl, pouze jste vymočil velké množství zbytečně zadržované vody a další dny by to již tak dolů nešlo.

To není pravda. Každý hubne jinak. Já jsem během tří denní hladovky zhubla 9 kg a je to rok a doteď se mi nepodařilo dostat se na původní váhu, což mě hodně mrzí, ale nevím, co s tím dělat. Moje kamarádka držela týdenní půst a asi tak za 14 dní jsem jí viděla a vypadala pořád "pěkně" , tedy zhubla jen trošku.

Každý jsme jiný a všechna těla prostě nereagují stejně. Nezáleží jen a pouze na tom, co jíme, ale také co máme dáno do vínku. Ověřeno, vyzkoušeno \":-)\")))

Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2010 10:24 pm 
Administrátor
Administrátor

Jana píše:
To není pravda. Každý hubne jinak. Já jsem během tří denní hladovky zhubla 9 kg a je to rok a doteď se mi nepodařilo dostat se na původní váhu, což mě hodně mrzí, ale nevím, co s tím dělat. Moje kamarádka držela týdenní půst a asi tak za 14 dní jsem jí viděla a vypadala pořád "pěkně" , tedy zhubla jen trošku.

Každý jsme jiný a všechna těla prostě nereagují stejně. Nezáleží jen a pouze na tom, co jíme, ale také co máme dáno do vínku. Ověřeno, vyzkoušeno \":-)\")))

Nevěřte tomu, všechno je to o spalování a kyslíku ve tkáních, tedy pokud jste přiotrávená a dusí vám buňky vlastní toxiny, tak samozřejmě přibrat nedokážete, nicméně pokud tělo opravdu vyčistíte, tak vám bude fungovat jako každé jiné.

Předmět příspěvku: ad 24h Půst
PříspěvekNapsal: pon lis 22, 2010 12:14 am 

ad 24h Půst:

http://www.celostnimedicina.cz/jak-se-s ... y-pust.htm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]