Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 9:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř lis 03, 2010 9:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
stevo69 píše:
Dobrý večer p.Jaroslav
Zaujimalo by ma či sa da robiť kefír aj z čerstvého kozieho mlieka, mám kefirové huby asi týždeň z kravskeho prevareneho sa mi to podarilo, ten pan čo mi to predaval tvrdil že vždy treba mlieko prevarit. dakujem za odpoved.

Naprosto čerstvé mléko není vhodné, ale po pár hodinách zchladnutí naprosto vyhovuje. Převařování mléka je pochopitelně nebetyčná hovadina a rozhodně to není ani nutné, ani vhodné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhlenění
PříspěvekNapsal: čtv lis 04, 2010 10:24 am 
Offline

Registrován: úte úno 16, 2010 12:37 pm
Příspěvky: 9
Re: Odhlenění
"... Ideální je používat v takovém případě křenovou kašičku s citrónovou šťávou,..."


Tak jsem si sem.. opet prisla pro radu.. Cim to je.. ze do mych 40 me zadne..zahleneni.. nebo vubec hledani na netu subject: zdravi; nenapadlo ?
Ted prave poradam^^ tu kasicku... Je to teda sila \":)\", kez by to pomohlo. Nebavi me ta ztrata energie.. kaslem a stejne z neho nic neni.. Potrebuji to dostat ven.

Diky, snad to pomuze


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhlenění
PříspěvekNapsal: čtv lis 04, 2010 7:49 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Valhalla píše:
Re: Odhlenění
"... Ideální je používat v takovém případě křenovou kašičku s citrónovou šťávou,..."


Tak jsem si sem.. opet prisla pro radu.. Cim to je.. ze do mych 40 me zadne..zahleneni.. nebo vubec hledani na netu subject: zdravi; nenapadlo ?
Ted prave poradam^^ tu kasicku... Je to teda sila \":)\", kez by to pomohlo. Nebavi me ta ztrata energie.. kaslem a stejne z neho nic neni.. Potrebuji to dostat ven.

Diky, snad to pomuze

Úplně slyším Jardu ... "Ćistit střevo a proplachovat nos metodou neti" \":)\" Dejte si to obojí příště před kašičkou \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhlenění
PříspěvekNapsal: čtv lis 04, 2010 9:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Valhalla píše:
Re: Odhlenění
"... Ideální je používat v takovém případě křenovou kašičku s citrónovou šťávou,..."


Tak jsem si sem.. opet prisla pro radu.. Cim to je.. ze do mych 40 me zadne..zahleneni.. nebo vubec hledani na netu subject: zdravi; nenapadlo ?
Ted prave poradam^^ tu kasicku... Je to teda sila \":)\", kez by to pomohlo. Nebavi me ta ztrata energie.. kaslem a stejne z neho nic neni.. Potrebuji to dostat ven.

Diky, snad to pomuze

Sakul má pravdu, prostě čistit, pouze rozpouštět vzniklé hleny není moc efektivní, pokud zdroj je stále produkuje a to je zahleněné střevo. Do 40 let je člověk schopen trávit obiloviny a možná i kasein z mléka, ale po 40 letech to končí a je potřeba tyto potraviny ze stravy vynechat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 5:09 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
dobry den Jardo, rada by som sa opytala, ako je to mozne, ze starsi kefir moze naopak zapekat. niekde vo fore som to citala, no uz neviem kde, len nebolo tam vysvetlenie. moj kefir je dost husty aj po 24 hodinach, no neviem, ci nedavam moc hubiek na mnozstvo mlieka.
okrem toho, nemam moznost kozieho mlieka, tak robim z kravskeho nepastrizovaneho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 5:16 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Zdravím všechny! Nedaří se mi z kefíru udělat tvaroh. Nevím co dělám špatně! Prosím zkušené pokud by měli chvilku času jestli by mohli napsat krok po kroku.Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 10:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
dobry den Jardo, rada by som sa opytala, ako je to mozne, ze starsi kefir moze naopak zapekat. niekde vo fore som to citala, no uz neviem kde, len nebolo tam vysvetlenie. moj kefir je dost husty aj po 24 hodinach, no neviem, ci nedavam moc hubiek na mnozstvo mlieka.
okrem toho, nemam moznost kozieho mlieka, tak robim z kravskeho nepastrizovaneho.

Kravské mléko nijak nevadí i když kozí je rozhodně lepší. Pokud se týká toho kefíru a doby zrání, jde tam patrně o změnu skladby bakterií, ale jistě to nevím, jenom vím, že to takto funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 10:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sikora píše:
Zdravím všechny! Nedaří se mi z kefíru udělat tvaroh. Nevím co dělám špatně! Prosím zkušené pokud by měli chvilku času jestli by mohli napsat krok po kroku.Díky

Co na tom jde dělat špatně, prostě vezmete nějakou mísu, na ní dáte větší umělohmotný cedník na nudle a do něj plátýnko, třeba utěrku. Pak dovnitř nalijete kefír a čekáte tak dlouho, jak hustý tvaroh chcete, toť vše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 11:25 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Jarda píše:
Kravské mléko nijak nevadí i když kozí je rozhodně lepší. Pokud se týká toho kefíru a doby zrání, jde tam patrně o změnu skladby bakterií, ale jistě to nevím, jenom vím, že to takto funguje.

dakujem.
teda ked nalozim huby do mlieka rano, kefir sa robi do nasledujuceho rana ale pijem az vecer, mala by som mat este ten "prehanajuci", ak si dobre pamatam? odporucate pit kefir aj rano, ci rano iba ovocie?

este som zabudla jednu otazku, zaregistrovala som malinke mnozstvo alkoholu v kefire, proste mi udre do hlavy, niekde som citala, ze tam nieco malo je. nevadi kvoli tomuto davat kefir 8 mesacnemu babatku? mali sme s manzelom pocit, ze dcerka je po nom nejaka "vybudena", jasila sa extremne \":D\" no a tiez, kombinacia kefiru s ovocim, o to narobi v zaludku? mixijem so susenym ovocim, a skusala som s bananom, no mam obavu, aby som nalej neublizovala nejakym maglajzom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 9:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
dakujem.
teda ked nalozim huby do mlieka rano, kefir sa robi do nasledujuceho rana ale pijem az vecer, mala by som mat este ten "prehanajuci", ak si dobre pamatam? odporucate pit kefir aj rano, ci rano iba ovocie?

este som zabudla jednu otazku, zaregistrovala som malinke mnozstvo alkoholu v kefire, proste mi udre do hlavy, niekde som citala, ze tam nieco malo je. nevadi kvoli tomuto davat kefir 8 mesacnemu babatku? mali sme s manzelom pocit, ze dcerka je po nom nejaka "vybudena", jasila sa extremne \":D\" no a tiez, kombinacia kefiru s ovocim, o to narobi v zaludku? mixijem so susenym ovocim, a skusala som s bananom, no mam obavu, aby som nalej neublizovala nejakym maglajzom.

Říkáte to správně a pít můžete kefír kdykoliv, když vám chutná. Alkohol tam určitě je, ale v tomto množství si ho náš organizmus stejně produkuje pro funkce jater, čili nic špatného se nekoná. Pokud po tom dítě dobře kadí a je veselé, tak co více si můžete přát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 1:54 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Po cca dvou měsících přípravy kefíru se mi na povrchu začalo tvořit něco jako plíseň. Jsou to jemné bílé vlásky, které připomínají plíseň například na hermelínu. Nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být a zdali je to nějak na závadu?

Děkuji

Příloha:
PB130813.JPG
PB130813.JPG [ 265.82 KiB | Zobrazeno 9450 krát ]
Příloha:
PB130815.JPG
PB130815.JPG [ 271.42 KiB | Zobrazeno 9450 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 8:33 pm 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 142
sakul píše:
Po cca dvou měsících přípravy kefíru se mi na povrchu začalo tvořit něco jako plíseň. Jsou to jemné bílé vlásky, které připomínají plíseň například na hermelínu. Nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být a zdali je to nějak na závadu?

Děkuji


To se mi dělá taky, trochu míň, ale až když to nechám třeba další den-dva v lednici. První den se to neudělá. Ale co to znamená nevím.... \":?\"

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 10:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Po cca dvou měsících přípravy kefíru se mi na povrchu začalo tvořit něco jako plíseň. Jsou to jemné bílé vlásky, které připomínají plíseň například na hermelínu. Nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být a zdali je to nějak na závadu?

Děkuji

Příloha:
PB130813.JPG
Příloha:
PB130815.JPG

Patrně ho necháváte pracovat dlouho, nebo tam máte moc houby, která potom nemá co rozkládat a vlastně tak hladoví, což ji může dost škodit. Vhodné množství houby je cca 1-2 polévkové lžíce na 0,5 litru mléka a více bych nedával.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned lis 14, 2010 1:25 am 
Offline

Registrován: pát říj 15, 2010 9:07 pm
Příspěvky: 19
Tak z důvodu zácpy jsem každé ráno zařadil bio kozí kefír a řeknu vám to je jízda,po zácpě ani památka.Teď ho zkusim ještě něčim ochutit neni nějaký recept?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned lis 14, 2010 7:22 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
mila001 píše:
Tak z důvodu zácpy jsem každé ráno zařadil bio kozí kefír a řeknu vám to je jízda,po zácpě ani památka.Teď ho zkusim ještě něčim ochutit neni nějaký recept?

Osobně bych do něj nic nepřidával, ale pokud na tom trváte, tak si do něj rozmixujte pár přes noc namočených datlí, nebo fíků. Také dobrá varianta jsou borůvky a banán, případně jahody, nebo maliny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz