Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 6:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř dub 28, 2010 12:50 pm 
Jarda píše:
Pasterizace vás neochrání před žádnou chorobou, tu si vymyslel pouze potravinářský průmysl pro delší životnost prodávaných produktů. Proti chorobám vás chrání vaše imunita, čili nezkoumejte pasterizaci, ale vlastní imunitu, to je jediná cesta ke spolehlivé ochraně proti všem neřádům včetně encefalitidy. Také kefírky likvidují kdejaký neřád a předpokládám, že dokážou v průběhu kvasného procesu zlikvidovat i zárodky encefalitidy.

Díky za odpověd. Jak ale poznám, že moje imunita je v pořádku? Pomocí hodnot pH? Jestliže jednou denně vystoupá moje pH na hodnotu 7 pak je moje imunita v pořádku a to i v případě, že si na tuto hodnotu pomůžu okurkovou štávou nebo jedlou soudou?


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 28, 2010 8:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Díky za odpověd. Jak ale poznám, že moje imunita je v pořádku? Pomocí hodnot pH? Jestliže jednou denně vystoupá moje pH na hodnotu 7 pak je moje imunita v pořádku a to i v případě, že si na tuto hodnotu pomůžu okurkovou štávou nebo jedlou soudou?

Tak podle pH imunita rozhodně jednoznačně odvozovat nelze, ale je hotovou věcí, že s ním velice souvisí. Spíše to lze postavit na faktu, že se vás nic nechytne po poměrně dlouhou dobu, což pokud se v zamořeném prostředí běžně vyskytujete je dostatečným potvrzením dobré imunity.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 03, 2010 10:27 pm 
Jarda píše:
Pasterizace vás neochrání před žádnou chorobou, tu si vymyslel pouze potravinářský průmysl pro delší životnost prodávaných produktů. Proti chorobám vás chrání vaše imunita, čili nezkoumejte pasterizaci, ale vlastní imunitu, to je jediná cesta ke spolehlivé ochraně proti všem neřádům včetně encefalitidy. Také kefírky likvidují kdejaký neřád a předpokládám, že dokážou v průběhu kvasného procesu zlikvidovat i zárodky encefalitidy.

Takže tomu mám rozumět tak, že pokud v tom mléce je cokoliv špatného, tak ta tibetská houba to dokáže zničit a tudíž ten kefír, co piju nemůže mít žádné škodlivé účinky na organismus?


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 04, 2010 7:58 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Takže tomu mám rozumět tak, že pokud v tom mléce je cokoliv špatného, tak ta tibetská houba to dokáže zničit a tudíž ten kefír, co piju nemůže mít žádné škodlivé účinky na organismus?

No zcela přesně to není, zničí to kvasinky, plísně, bakterie a viry, ale třeba rtuť a jiné reziduální látky určitě ne, čili je to pouze částečná pravda. Čili za určitých podmínek může i takto připravený kefír být škodlivý, ale ne v tom smyslu na který jste se ptala.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 12:16 pm 
Chtěla bych se zeptat jaký olej je nejvíce vhodný na smažení. Vím, co si myslíte o smažení, ale ostatní členové rodiny si myslí, že zelenina je sprosté slovo, takže jedí hlavně maso a mě zajímá na jakém oleji ho připravit, aby to bylo nejmín nezdravé. Taky bych chtěla vědět jestli je možné nahradit běžnou kuchynskou sůl solí himalájskou? Díky za odpovědi.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 6:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Chtěla bych se zeptat jaký olej je nejvíce vhodný na smažení. Vím, co si myslíte o smažení, ale ostatní členové rodiny si myslí, že zelenina je sprosté slovo, takže jedí hlavně maso a mě zajímá na jakém oleji ho připravit, aby to bylo nejmín nezdravé. Taky bych chtěla vědět jestli je možné nahradit běžnou kuchynskou sůl solí himalájskou? Díky za odpovědi.

Na tu sůl vám odpovědět dokážu, to je jednoznačně možné v jakémkoliv jídle a prakticky to nepoznáte ani když o tom budete vědět. Na ten olej odpovědět nedovedu, protože přírodní oleje s k tomuto účelu vyloženě nehodí a já s jinými oleji zkušenosti nemám a dlouhodobě jiné ani nepoužívám, je to zcela mimo spektrum mého zájmu. Ty vysoké teploty vydrží pouze nějaké umělohmotné sajrajty a ty zásadně nepoužívám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 07, 2010 11:52 am 
Pane Jardo, co si myslíte o výživě podle krevních skupin? Dává to nějaký smysl? Třeba skupina A má zákaz jíst pomeranče a pít pomerančovou štávu. Mě tahle štáva moc chutná a cítím se po ní dobře. Navíc dobře odkyseluje, atakdále. Takže bych chtěla znát Váš názor. Díky za odpověd.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 07, 2010 3:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Pane Jardo, co si myslíte o výživě podle krevních skupin? Dává to nějaký smysl? Třeba skupina A má zákaz jíst pomeranče a pít pomerančovou štávu. Mě tahle štáva moc chutná a cítím se po ní dobře. Navíc dobře odkyseluje, atakdále. Takže bych chtěla znát Váš názor. Díky za odpověd.

Zdánlivě to smysl dává, ale já mám vyzkoušeno, že to zrovna moc nefunguje, například já bych měl být podle krevní skupiny vyložený masožravec a když jsem to v mládí dodržoval, tak mě to málem stálo život. Co se týká té pomerančové šťávy, tak ta dost slušně vyživuje kvasinky v čemž vidím její jediné negativum.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 5:25 pm 
Offline

Registrován: sob zář 11, 2010 6:15 pm
Příspěvky: 2
Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet Tibetskou houbu a používat čerstvě nadojené kravské mléko ale nevím jak je to s několikrát překročeným obsahem kaseinu aby se dalo vysledné mléko bez problému ztrávit. Děkuji za odpověd Míra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 9:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
mira.riha píše:
Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet Tibetskou houbu a používat čerstvě nadojené kravské mléko ale nevím jak je to s několikrát překročeným obsahem kaseinu aby se dalo vysledné mléko bez problému ztrávit. Děkuji za odpověd Míra

Pokud mléko zpracuje kefírová houba, tak se kaseinem nezabývejte, tento produkt se tráví naprosto ideálně a málokdy je s tím nějaký problém, většinou se tím dá odstranit dokonce i alergie na mléko, nebo jeho složky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 20, 2010 8:26 pm 
Offline

Registrován: stř zář 08, 2010 7:35 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Slovensko- Prešov
Je možné robiť kefír aj z mlieka kupovaného v obchode?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 20, 2010 9:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
hammel píše:
Je možné robiť kefír aj z mlieka kupovaného v obchode?

Ano v nouzi vyhovuje Selské plnotučné mléko s obsahem 3,5% tuku, ale určitě lepší je mléko čerstvě nadojené, nijak neošetřované.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 29, 2011 8:57 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Pěkný článek k tématu http://www.celostnimedicina.cz/radiovit ... travin.htm


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 30, 2011 6:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:

Prakticky stejný text je umístěný na hlavních stránkách v záložce Energie potravin a její vliv na zdraví , http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_03.php .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 30, 2011 2:57 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 402
viliro píše:
Velice by mně zajímalo jaký druh měřicího přístroje by mně pisatelka doporučila abych tyto hodnoty mohl naměřit. Hlavně aby to nebyl nějaký Megaherzometr, protože ten zatím neznám, jinak s měřidly rád měřím.

Sice sem už nejspíš nechodíte, ale mohlo by to zajímat i někoho jiného. Nejsem si jist, jestli se jedná o elektromagnetické vyzařování(což nejspíš ano, protože i různé pochody v lidském těle jsou na elektrické bázi), tak byste to vyzařování změřil anténou s dobrým ziskem na daných frekvencích, dále citlivý vf zesilovač přivedený do spektrálního analyzátoru. Akorát je tu problém, že na těchto frekvencích vysílají i rádia apod, takže byste to musel měřit v nějaké stíněné komoře.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz