elfinka píše:
Ja sem mozem napisat svoje skusenosti s kamienkami.
Pred letom (koniec cervna) mi na sono nasli "zlcnik plny drobnych kamienkov tak, ze sa donho uz nezmestila ziadna dalsia zlc a uz pravdepodobne nefunkcny". Cez leto som bola odcestovana a jedla <10g tuku denne, vzdy ked som nieco presvihla tak prisiel zachvat. Po navrate domov som nasla tieto stranky a skusila to s horcikom. Prujem mi vyvolavali uz pomerne male davky (2 lyzicky denne, a poslednych par tyzdnov uz 1 lyzicka rano nalacno uz vyvolala prujem). Po asi mesiaci brania.
Zacala som pomerne pochybovat, ci to naozaj funguje, a ci mam naozaj kamene z nedostatku, kedze uz male davky vyvolavali prujem a hladina sa srovnala uz po pomerne kratkom case.
Potom som ale raz vecer neodolala na spolocenskej akcii cokolade, a prisiel zachvat taky kvalitny, ze som skoncila na pohotovosti, kde mi spravili RTG, sono, a zo zlcnika "uplne plneho" sa stal zlcnik so "zopar 1cm kamienkami" (sono robili rozni doktori tak mozno nebude ten rozdiel az tak velky, ale nejaky urcite bude)
Co bola pre mna zaujimava info, tak rozlisit cholesterolove a farbivove kamene sa +- da tak, ze tie cholesterolove nie je vacsinou vidno na RTG
Ked som sa spytala doktora na branie horcika, povedal mi ze naozaj na rozpustanie funguje, ale ze ho neodporuca lebo tie male by sa mohli pohnut a nieco ucpat. Nic necakane, ale je pekne mat to potvrdene aj od doktora.
Jedna vec co som si ale vsimla je, ze po tom ako som zacala kamienky rozbijat horcikom sa mi zacala velmi tocit hlava, citim zdurenie uzlin, som celkovo unavena, obcas pobolieva hrdlo resp. teda lahsie chytim nejaku pliagu z okolia. Je to tym ze je v kamenoch vselijaky bordel, a ked sa kamen rozpusti tak bordel skonci v creve, kde sa s nim musi imunitny system vysporiadat? Mam taky pocit ze ak si spravne vysvetlujem rozdiel sono vysetreni, tak mi tie kamienky zacali miznut dost rychlym tempom, tak mozno preto. Krvne testy a vysetrenia inak vyzerali ze nemam ani ziaden zapal, ani poskodenu slinivku, ani nejake viditelne zmeny v okoli zlcovodov, len viac bielych krviniek.
Asi co som tym chcela povedat bolo, ze vysetrenia u mna ukazali ze to asi naozaj takto funguje, takze vsetci ostatni s podobnym problemom, vela trpezlivosti a viery a pojde to.
Tak vidíte, jak to krásně a jednoduše funguje, což teprve kdyby jste si k tomu pojídáním většího množství syrové pampelišky ředila denně žluč a tím rozpouštění zase zrychlila. Pokud se totiž logiky kombinuje více vhodných metod, tak máte za velice krátkou dobu žlučník jako zamlada. Určitě jde o mnohem lepší metodu, než je operativní postup, který stejně základní příčinu neřeší.