elfinka píše:
Vzhladom na to ze mam kamene v zlcniku (chirurg tvrdil ze plny, okamzite vybrat, do konca leta neprezijete, dostanete zltacku, zapal slinivky etc...) a ja som zatial (hoci s bolestami) spokojna tak ako som so vsetkymi svojimi organmi, rozhodla som sa riesit to. Tak som chcela pre zaciatok skusit brat co najviac horcika, nech sa kusok kamene porozpustaju a niekedy v zime skusit prvu ocistu jater.
Zacala som rano 1 kavovou lyzickou do 0.5l vody, to som mala 3 dni, dnes som skusila dve a prisiel rovno prujem. Je mozne pit ten horcik vo vode aj vo vacsich mnozstvach, alebo posobi ako prehanadlo? Neviem teraz ci to bolo teda sposobene tym ze bolo tej soli privelka koncentracia, alebo skor tym ze moje telo uz vacsiu davku samotneho horcika neznesie.
Este (kym som zohnala chlorid) som posledny mesiac miesto toho na kamene pila chanca piedra, moze to mat suvis s tym? (aj ked ten ani neviem ci dodava telu horcik, alebo posobi nejak inak) Aj ked neverim ze 1 mesiac by mal taky vplyv na pripadny deficit, ktory vzhladom na mnozstvo tych kamenov budem mat asi naozaj velky.
Chlorid hořečnatý není vhodné brát nárazově ve větším množství, ale ideální je dát si ho do PET lahve s vodou a pít ho po celý den průběžně, což zajistí rovnoměrné vstřebávání. Ve větších dávkách se chová jako projímadlo, což také není u většiny lidí na škodu, ale tak se toho hořčíku vstřebá opravdu minimum. Je vhodné to udržet těsně před stavem průjmu a dorovnání deficitu trvá zpravidla 2-4 měsíce. Také se dá použít jako mazání na kůži, což jsem zde také popisoval, tak si to dohledejte.