Dobrý den,
Zhruba před 10 lety mi začalo nepatrně hučet v levém uchu, nevěnoval jsem tomu pozornost ale postupně to sílilo a přidávali se i další problémy jako zhoršování sluchu , tlak v uchu a závratě. Ty závratě byly od krátkých a slabých až po tzv. ataky kdy jsem zvracel, potil se (pot byl zvláštně zapáchající) a byl jsem totálně vyčerpaný, celé to trvalo asi přes hodinu. Na ORL mi píchali injekce které závratě dočasně vyřešili, zmírnili i další příznaky ale vždy se to vrátilo ještě horší než to bylo. Prášky na toto onemocnění neměly žádný vliv. Vyšetření krve a moči byla v pořádku. Diagnóza Meniérův syndrom (MS).
Před dvěma lety jsem narazil v zoufalém pátrání po pomoci na internetu na článek o Candida Albicans a začalo mi svítat.
Krom MS mám další problémy jako mírnější akné (jakoby ve vlnách), celoroční senná rýma, zahleněné průdušky, únava, občas afty, popraskané koutky úst, melancholie atd..., svědění očí, plešatění (nemám v rodině), trvale řídká stolice , plynnatost, hemeroidy občas i bolí klouby. Je mi 29 let. Jako dítě jsem byl často nemocný a měl ekzémy, mám i alergie a klidové astma, bledost a dost zubních kazů.
Pracoval jsem jako kuchař, sladkosti miloval, bílé pečivo též a jedl vše často v hrozných kombinacích.
Rozhodl jsem se tedy zkusit protikvasinkovou dietu a ejhle došlo nejen k značnému zmírnění MS (závratě vymizely úplně, sluch se zlepšil ale není to ono , hučení zmírnilo , tlak v uchu na hranici rozpoznatelnosti) i další problémy se buďto dost zmírnily nebo úplně vymizely.
Píšu vám především proto že jsem dietou zhubnul z 90kg na 65kg což je při mé výšce 185cm už dosti málo. Navíc se objevily nové problémy jako nízký tlak (když sedim nebo ležim a vstanu tak to semnou div nešlehne) Nevím jak dál neboť navrácení se k starému způsobu stravování vede k rychlému návratu všech příznaků. Nikdy jsem nepodnikl žádnou hladovku jak doporučují třeba v knize pH Zázrak či třeba Sankhapraksalanu neboť se bojím dalšího hubnutí. Prostě nevím jak dál jakobych se ztratil na správné (?) cestě.
Mé současné stravování: velké monožství syrové zeleniny, některé ořechy, maso (především bílé a ryby) , celozrné těstoviny, vejce, pohanka, rýže basmati, jáhly cizrna, občas brambory, oliv. olej.
Pokud jím jen zeleninu , olej a ořechy cítím se nejlíp než se dostanu do ketoacidózy a dál rychle hubnu

Velmi stručný popis mého minulého i současného stavu...