Martina46 píše:
Dobry den jarda, mohla by som dat jest sirnu patlanicu 3 rocnej dcerke? Teda sokr ma este zaujima jej vyuzitie - kombinacia - viem, ze to nie je dobre, ale mala je zvyknuta jest chlieba a zatial nemame sancu jej ho nicim nahradit - teda som myslela, co by sa stalo, keby sme patlanicu natreli na chleba? pripadne ako prilohu k nejakemu zeleninovemu jedlu? chleib pouzivame aspon celozrnny, no ako pisem, s tym zatial nepohneme.
sirnu patlaninu vseobecne mozu deti od akeho veku?
k babatku 8 mesacnemu.
papala uz surove -
rajci nu a uhorku (tie by sa nemali tak malemu bbabu davat, teda ak sa riadim zauzivanych tabuliek), dalej po trosicke brokolica a karfiol, samozrejme mrkva, cukina, kalerab, avokado, redkvicka. to je asi vsetko surove.
obcas papa spenat, no ten neviem, myslim, ze sa vseobecne tepelne upravuje? tiez cvikulu sa asi este neodvazim dat surovu.
uvazovala som o surovom pore, mohla by uz jest?
chystam sa na experiment s namocenou pohankou, no podla vlastnej skusenosti, je to dost hrdlo skriabajuce, teraz davam instantnu pohankovu kasu, no to je docasne riesenie - dufam. ta je chutovo fajn, no instantna...
co cervena sosovica?
no a est e by som prosila o radu ohladom ostatnych potravin, este som neskusala klicky, zatial som nikdy nenaklicovala - mohlo by babatko jest klicky? pripadne co este surove? nejako mi konci fantazia...
zial, nemame odstavovac a v dlhsom case ani nemame sancu si nic kvalitne kupit, vzhladom na financie. no snad casom..
V sirné patlanici není nic, co by mohlo dětem škodit, čili zde omezení nevidím a pokud ji bude chutnat, tak proč ne. Jinak u toho menšího dítěte asi všechno dobré, akorát ten pórek raději opatrně, je to plné síry a může vyvolávat průjem. také červená čočka je dobrá, toho bych se nebál. Určitě by klíčené potraviny mohla, ale muselo by se to rozmixovat a hlavně malá množství.