porek10 píše:
Dobrý den pane Jardo,
na stránkách
http://www.zivavoda.cz/e-shop/ jsou k dispozici 3 přístroje. Uvažuji o koupi modelu "Eden" (18588 Kč). Zajímalo by mě, jestli vadí, že neumí PH pod 4,5 - jestli voda s PH třeba 2,5 má výrazně lepší čistící a dezinfekční účinky. Dále by mě zajímalo jakou nastavovat na přístroji hodnotu ORP (oxidačně redukční potenciál) - tento přístroj umí až -665 - ale nevím jestli taková hodnota třeba není pro tělo už nezdravá - podle čeho se řídit při nastavování ORP? Dále bych se chtěl zeptat na jakou hodnotu nastavovat PH vody z tohoto přístroje - čistě podle náměřu PH moče a pokud budu překyselený - tak hodnotu PH vody zvyšovat?
Vím, že takový přístroj doma nemáte - ale doufám, že mi přesto poradíte...
Děkuji moc
Dobry den,
pokud mohu poradit tak diky zhruba rocnimu vlastnictvi pristroje Miracle jsem nabyl nasledujici poznatky:
1] Pristroj sam, podle Vami nastavene hodnoty pH urcuje ORP. Takze pokud si nastavite napr. vodu na piti s pH 9,5 tak se pohybujete kolem -800 az -900. V pripade vody s nizkym pH jste na opacnem konci spektra ORP. Mam za to, ze vysledek urcuje predevsim kvalita / tvrdost vstupni vody. Na displayi si muzete prepinat aktualni informace o hodnotach, menit lze vsak smerem nahoru a dolu pH. ORP se ridi samo.
2] Ted ke kvalite vstupni vody. Bydlime v Praze, kde kvalita vody neni nic extra. Nicmene predfiltraci jsem kvuli potencialne slozite instalaci a asi i lenosti neporizoval a nevadi to. Na zivotnost filtru to vliv take nemelo takze predfiltraci ani porizovat do budoucna nebudu.
3] Moje zena pouziva vodu s nizkym pH (2,5) na myti, dale v ni desinfikuje kuchynske houbicky a namaci do ni uterky, ktere smrdi. Smrad to z nich zarucene odstrani a udajne tato (mrtva) voda v radech sekund zabiji veskere bakterie. Ja, jako chlap, vodu s nizkym pH pouzivam sporadicky, da se rici, ze temer vubec.
4] Za celou dobu pouzivani vody s pH 9,5 a ORP kolem -900 se citim skvele. Nemohu rici, ze bych mel pocit, ze by tyto hodnoty byly pro telo nezdrave, vlastne jsem pristroj poridil na zaklade popudu pana Zajicka a funguje to na jednicku, lepe nez cokoliv co jsem zatim vyzkousel.
5] Hodnotu pH si nastavite podle toho, ktera Vam bude zrejme vice vyhovovat. Ze zacatku by se melo zacinat od pH 8,5 a to zhruba tyden. Pote muzete prejit na vyssi hodnoty. Je to ale dosti individualni, rekl bych, ze si telo rekne samo.. samozrejme logicky cim vyssi pH, tim rychlejsi korekce pH moci a vnitrniho prekyseleni..
Jeste doplnim, ze vyssi hodnoty pH nez doporucene vyrobcem pro piti (tj. nad 10) jsem nezkousel. Verim, ze to muze pomoci jeste lepe nez ziva voda s pH do 9,5, ovsem nemel jsem odvahu to zkouset a hlavne nebyl duvod. Vodu s pH 10,8 pouzivame k desinfekci potravin (pred konzumaci ci pred uskladnenim).