Katka P píše:
Dobrý den, kojila jsem do osmi měsíců. Bohužel stav malé byl tak vážný, že mi bylo doporučeno přestat a vyzkoušet Neocate, aby jsme vyloučili alergii na mateřské mléko a alergii na bílkovinu kravského mléka i když jsem se už od dvou měsíců snažila mléko z jídelníčku sama vytěsnit. I když jsem Vám psala, že malá měla krev ve stolici již od dvou měsíců, bohužel jsme se začali léčit až od jednoho roku, protože naše lékařka tomu nepřikládala žádnou váhu i když malá trpěla už tenkrát silnou chudokrevností. Manžel mi onemocnel 3 měsíce před porodem UC a jeho stav se rychle zhoršoval, zhubl 35 kg a měl rezistenci na veškerou léčbu. Jeho formu nemoci nazývali jako extrémní [black stone], za necelý půl rok musel podstoupit operaci, kde došlo k totální kolektomii s J pauchem. Tudíš jsem od 7. měsíce těhotenství prožívala samý stres, který trval ještě celou dobu co jsem malinkou kojila. Navštívili jsme s malou už spoustu léčitelů a vyzkoušeli řadu přírodní i klasické léčby, vždy je účinek na začátku a následně se její stav opět zhorší i když nadále vše dodržujeme stejně. Určitě vyzkoušíme Vaše rady a budeme doufat, že nastane zlepšení, vím, že to je běh na dlouhou trať, ale už teď se snažíme jíst zdravě. Nevím taky jestli její problém není způsoben trochu i psychikou. Před 3 týdny jsem musela jít do porodnice a poprvé jsme byli od sebe s dcerou odděleny a její stav se ze dne na den zlepšil a po celou dobu co jsem ležela v nemocnici chodila na velkou 1 denně, nestěžovala si na bolesti bříška a spala celou noc v tahu. Jinak chodíme v noci každé dvě hodiny na velkou a přez den ji bolí neustále břicho. Po návratu z nemocnice se vše vrátilo do starých kolejí a ona mi oznámila, že když jsem doma, tak zase může v noci stávat. Před týdnem se její stav opět zhoršil. Nechala jsem dělat testy na rotaviry, ale ty vyšly negativně, tak si myslím, že se jí zase rozjíždí Uc. Stolici má vodovou a chodí 6x za den, má teď i nechutenství a nemá pocit žízně i přez to, že užívá 15 mg prednisonu. Děkuji za odpověď a když by jste pro mě měl nějakou radu, budu Vám vděčná. Ještě se zeptám co mám jíst, aby mělo miminko dostatek omega 3 mastných kyselin z mateřského mléka. Chci předejít tomu, aby se to opakovalo i u syna. Ještě jednou děkuji
To je klasický příklad toho jak blbá rada dokáže někomu podělat pořádný kus života, pokud ne celý. Místo ukončení kojení vás měl lékař dotlačit do velkých dávek omega 3 mastných kyselin a také velkých dávek vitamínu D3, který tento problém také zásadně ovlivňuje. Předpokládám, že se na základě nesmyslných rad lékařů se ani neopalujete a jste zalezlá doma bez pohybu na čerstvém vzduchu a to je další nesmysl. Pokud je to takto, tak užívat minimálně dvakrát denně sirnou patlanici a dodat tělu denně 2-4000 I.U. vitamínu D3 se současnou dodávkou mezních dávek hořčíku a denně minimálně 100 mg vitamínu B6. Toto by mělo celkem stačit na omezení základních příznaků a strava plná enzymů utlumí záněty, čili dobrá je papáya, ananas, jakékoliv zelené lupení a syrové potraviny.