Nikola píše:
dobrý den, po roce z velké části na syrové stravě a odštavování se mi podařilo otěhotnět. Nyní jsem ve třetím měsíci těhotenství. Nic mě nebolí, nezvracim, akorát jsem někdy trochu víc unavená. Přestala jsem jíst bylinky, které mi pomohly k těhotenství (macu, kotvičník, drmek), dále jím těhotenské vitaminy, čístý vápník, železo s kyselinou listovou, chlorellu, jecmen, spirulinu, je mi fajn, věřim, že je to na základě mé stravy a doplnku. Přesto bych se ráda zeptala jaké ideální potraviny bych v těhotenství měla jíst? Každé ráno vypiju vodu s citronem, dále si odštavim tak 4 mrkve a jablko nebo pomeranc, dále si dám jablko nebo banán většinou, ale citím potřebu sníst nějakou celozrnnou nebo sojovou sušenku. Dále si dám např. zeleninovou polévku, zase nějaké ovoce nebo si třeba odštavim okurku, občas to proložim, avokádem, mangem a dalším ovocem, nemůžu si pomoci, ale zdaleka nemám v těhotenství takovou chut na zeleninu jako dřív kdy jsem jedla hlavně saláty, nyní spíš preferuji ovoce.Čím to může být? Přes den si dám také třeba jeden nebo dva kousky celozrnného pečiva s lučinou, s petrželkou a třeba ředkvičkou vše zasypané semínky. Takže během dne sním i něco né tak zdravého, ale zase dbám na to, aby jsem si několikrát za den odštavovala ovoce a zeleninu, jedla ovoce i zeleninu a semínka nebo ořechy, myslíte, že je to dostačující, ikdyž si pak třeba dám těstoviny? Maso témeř nejim, pouze tunák a losos, mléčné výrobky nejim a dbám na to, aby vše, co není syrové bylo bez konzervantů aromat a stabilizátorů. Myslíte, že je strava dostačující? Vzhledem k tomu, že mi nic není, hodně odpočívám, jsem v klidu, chodím pěšky, po ránu si zacvičím pozdrav slunci, doufám, že dělám pro mimčo dost. Ráda bych se také zeptala, zda můžu jíst nadále sodu a dělat si klystýry. Každý den se pravidelně 1-2krát vyprazdnuji. Zácpou tedy v těhotenství netrpím. Děkuji za odpověd.
Tak tělo má určitě větší nároky na některé látky a zdroje energie, čili zde se zase není tak rozumné významně omezovat. Zda je to dostačující nevím, to poznáte na defekaci, pokud je ideální nelepivá a nepáchnoucí stolice, nehledejte v tom problém a pokud není ideální, je třeba to neodkladně řešit, jinak svoje dítě trávíte hnilobným rozkladem zbytků potravy ve vašem střevě a uvědomte si, že to musí nejen čuchat, ale v tom zamořeném prostředí i žije. Užívání sody na těhotenství vliv nemá, ale klystýry mohou dráždit dělohu a i když je mnoho žen v těhotenství normálně provádí, je třeba to konat značně opatrně.