Dorotka píše:
Dobry den, viem, ze o kandide tu uz jedna tema bola, no nenasla som informacie, ktore by som potrebovala vediet, a tak by som sa Vas chcela konkretne opytat na nejake veci. Ak by ste teda boli tak laskavy a nasli si na mna cas, chcela by som sa s Vami poradit, ci moje priznaky mozu skutocne byt prejavom tejto choroby a ak ano, mala by som par otazok ohladne stravovania. Moja lekarka vsetky tieto priznaky ignorovala a dala mi na to len volake tabletky na imunitu, ktore som samozrejme ani nekupovala, kedze ich zlozenie nebolo vobec vyhovujuce.
Takze k priznakom...uz niekolko mesiacov sa neviem zbavit kutikov na perach, pouzila som na to skutocne uz vsetko, no neustale sa mi vracaju, zaroven mam zapalene viecko na oku, ktore sa mi zaroven aj supe...na pokozke ruk mam tiez cervene olupujuce sa flaky...mam problemy s nafukovanim a niekedy citim dost silnu bolest v oblasti pupku alebo striedavo na pravej a na lavej strane pod rebrami, tak isto sa citim neustale unavena, kolise mi nalada, mam dost vyrazny PMS a za posledny tyzden pocitujem svrbenie na konecniku aj s mensimi zmenami na pokozke.
Mne osobne to pripada ako kandidoza, no samozrejme nie som mozno az tak povolana, aby som sa sama diagnostikovala. Zatial som si kupila uz spominany kokosovy olej, cestuje ku mne olej z grepovych jadier a uzivam echinaceovu tinkturu. Chcela som zahajit protiplesnovu dietu, no nasla som tolko roznych, navzajom si protireciacich variant, ze som ostala zufala. Precitala som si od Vas, ze cosi zarucene nikde nenajdem, no v zasade by som chcela poznat aspon zakladne pravidla. Kedze som vegetarian, moja strava je znacne obmedzena a tak by som chcela vediet, ci mozem tieto konkretne potraviny:
pohanku, pšeno(jáhlí), biely jogurt, cervenu repu, paradajky, mrkvu, ci mozem konzumovat pololupanu ryzu, tak isto ci je mozne jest doma robene pecivo z celozrnnych muk a semien bez obsahu akehokolvek sladidla a kvasnic, strukoviny a cestoviny z hrubozrnnej muky
pytam sa, pretoze vsetky tieto potraviny boli niekde zakazane a inde zas oznacovane za velmi prospesne v tejto diete, cize sa vobec neviem rozhodnut....vopred Vam velmi pekne dakujem za Vas cas, Vasou radou mi velmi pomozete:)
a este som zabudla na ovsene vlocky...ci ich doporucujete:)
Podle mého názoru jste si to diagnostikovala správně a kvasinky to budou skoro s jistotou. Echinacea vám moc nepomůže, to musíte jít do lichořeřišnice a postup jsem zde popisoval. Většina těch uvedených potravin kvasinky dobře krmí, čili nastudujte si toto vlákno a uvidíte jak na ně. Pokud bude cokoliv nejasné, tak se znovu ozvěte. Jinak ovesné vločky bych nejedl ani jako zdravý člověk, natož s nějakým zdravotním problémem a totéž se týká i jakýchkoliv produktů z mouky bez ohledu na její vymletost a vybělení. Jak bude obsahovat lepek, tak máte problém, jezte pouze bezlepkové obiloviny a uvidíte ten rozdíl.