Jarda píše:
To je správně, protože pokud vytlačujete z těla kyselé odpadní látky, tak se celkem logicky musí ty kyselé odpady někudy vyloučit a to hlavně stolicí a močí, přičemž něco i potem, který pak relativně dost páchne. Osobně bych to nijak neřešil a nechal vše běžet podle návodu, tím nic nezkazíte, jde o prověřenou proceduru a není se tedy čeho bát. Třeba u očisty jater, nebo šankaprakšalány je to podobné a pH také spadne neuvěřitelně nízko, nicméně další den je naopak snadné správné pH udržet i na špatné stravě. Jinak, zásaditá koupel nijak vadit nemůže a pokud se vám do ní chce, tak proč ne.
Řídili jsme se Vašimi radami a ph příliš neřešili. Zde jsou naše postřehy z očisty lymfy.
Nakonec jsme ji dali jen dva dny místo tří, vzhledem ke konci roku - chceme se alespoň lehce zúčastnit dnešních oslav. Oba dva dny jsme pili více jak 2 litry grepovo-pomerančovo-citrónové šťávy naředěné více jak 2 litry ledové vody. Každý z těchto dnů jsme dali klystýr a pořádnou saunu.
První den v podvečer na mne přišla únava hraničící s vyčerpaností. Spal jsem poté 12 hodin a cítil jsem se, přestože jsem přes den vypil 5l tekutin, dehydrován. Oba jsme se potýkali s mírnou zimnicí
Elene, která kůru prováděla se mnou, bolely svaly jako kdyby podávala nějaké sportovní výkony a druhý den kůry se zdálo, že na ní jde zvýšená teplota.
PH se pohybovalo nízko - někde mezi 5-6. Dali jsme zásaditou koupel, která neměla příliš účinek. Je možné, že PH bylo nízké díky probíhající očistě, nicméně máme zkušenost, že nám grepovo pomernačová šťáva hodně snižuje PH i při běžném pití.
Celkový dojem z kůry je, že něco jistě proběhlo. Zimnice až horečka, bolesti svalů a hlavy + nízké PH zřejmě znamenají, že tělo se intenzivně čistilo. Problém u Elene byl, že první den vůbec nešla na záchod, u mne zase nízké PH které trvá dosud (1. den po očistě) a budu jej muset řešit sodou.
Očistu lymfy doporučujeme, nejlépe spojenou se saunou.