NOWOCAYN píše:
Dobrý deň.
Mám otázku, otázky...
Ráno si robievam mrkvovo-jablkovú šťavu (mrkva sa ako jediná zelenina môže kombinovať s ovocím, a jablko ako jediné ovocie sa môže kombinovať so zeleninou, tak - ak sa spoja tieto dva "jedinečné" druhy ovocia a zeleniny, tak sa nič zlé diať nemôže, lebo sa k sebe hodia úplne najviac - z dvoch rozdielnych "rodín"), asi 6dcl (mrkvy výrazne viac)...pijem to po dúškoch 20 minút zo sklenej fľaše od "sedmičky", aby to počas pitia čo najmenej oxidovalo. Jedno deci na začiatku hneď odlejem a pridám tam 1,7g vitamínu C (približne), pomiešam, rýchlo vypijem. Do 5dcl šťavy pridám asi 300mg vit. C, "vyšťavené" (na tri krát) klinčeky (hřebíky) a popíjam pomaly 20 minút (toľko vit. C nepodráždi zubnú sklovinu v takom množstve šťavy, lebo v ústach to aj tak zmiešam so slinami). Zároveň týmto množstvom zapijem aj B-komplex forte a polku tabletky "Bromelain plus Papain" (1/2 tabletky je cca 250mg bromelaínu a 25mg papaínu). Je to vhodný vitamínovo-minerálovo-enzýmový štart do nového dňa ? Je v tej šťave dosť bioflavonoidov, aby sa znásobil účinok samotného vit. C ?
Večer si robievam šťavu zo šalátu, trochu mrkvy, trochu zeleru a trochu kapusty, pridám malý kúsok zázvoru a vit. C. Sú to dobré kombinácie ?
Mám ešte jednu otázku... posledné dni mávam hnačky... asi raz, dva krát denne hnačka, potom normálna stolica.
Práve som sa vrátil z WC, a mal som hnačku oranžovej farby (po mrkve). Už viac krát som mal hnačku oranžovej farby (ako mrkvová šťava, takmer). Čo to môže znamenať ? Nie som tým nadšený, a určite to bude niečo negatívne...
Ďakujem za odpoveď. Marek.
V zásadě to děláte dobře, ale asi přijímáte velkou dávku vitamínu C a to vám způsobuje průjmy, čili ho vyzkoušejte na jeden, nebo dva dny vynechat a pokud průjem nebude, tak upravte dávkování.