Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:00 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 9:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jolly píše:
Rády bych se zeptala, zda bych místo tvarohu mohla použít bílé tofu??? Už to někdo zkoušel? Nevím, jak je to se sírou v tofu...

Luštěniny mají obecně síry dost a patrně ji bude mít i tofu, ovšem já osobně sojové potraviny nedoporučuji z mnoha důvodů a pokud vůbec, tak velice málo a ne často.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 2:49 pm 
Offline

Registrován: úte pro 14, 2010 10:43 pm
Příspěvky: 19
Takže by se jako základ patlaniny dalo použít. Mám manžela a syna "bezlaktozové". A najdu někde sepsané Vaše důvody, proč jsou sojové výrobky problematické?
Musí se ta patlanina jíst každý den?
Mám teď trávení velice špatné, domnívám se, že ta patlanina na mě bude těžká, přece jen je to hodně bílkovin a tuku dohromady. Nemám to nechat na pozdější dobu, až se to trávení trochu zlepší? Zase na druhou stranu můj organismus bude ty "omega 3" potřebovat...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 8:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jolly píše:
Takže by se jako základ patlaniny dalo použít. Mám manžela a syna "bezlaktozové". A najdu někde sepsané Vaše důvody, proč jsou sojové výrobky problematické?
Musí se ta patlanina jíst každý den?
Mám teď trávení velice špatné, domnívám se, že ta patlanina na mě bude těžká, přece jen je to hodně bílkovin a tuku dohromady. Nemám to nechat na pozdější dobu, až se to trávení trochu zlepší? Zase na druhou stranu můj organismus bude ty "omega 3" potřebovat...

Teoreticky ano, ale já bych to nedoporučoval, sója je prakticky nestravitelná potravina, která je většinou geneticky modifikovaná a z pohledu organizmu tedy velice nepřátelská. Patlanice většinou žádné problémy nevyvolává a tráví se docela dobře. Je vhodné ji jíst pravidelně, klidně i vícekrát denně, tak se hladina omega 3 mastných kyselin doplní nejrychleji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 12:14 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Jarda píše:
Patlanice většinou žádné problémy nevyvolává a tráví se docela dobře. Je vhodné ji jíst pravidelně, klidně i vícekrát denně, tak se hladina omega 3 mastných kyselin doplní nejrychleji.

To "viackrát denne" je myslené tak, že dávku napr. z 250 g tvarohu treba jesť naviackrát počas dňa, alebo si spraviť viackrát do dňa celú dávku? Ja by som teda zvládla celú dávku aj viackrát \":D\" , lebo mi to chutí, len čo by povedalo moje telo na to množstvo tuku neviem, ešte som to neskúšala.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 1:08 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 08, 2010 12:01 pm
Příspěvky: 56
Při výrobě patlaniny doporučujete přidávat udělanou šlehačku z tibetských hub, ale bohužel nemůžu sehnat nepasterizovanou smetanu vždy jen pasterizovanou. Dr. Walker se zmiňuje, že pasterizovaná je vždy kyselinotvorná. Vadí tedy přidávat tuto šlehačku do patlaniny? Často mi zbyde hodně past. šlehačky a kombinuju ji s (kakaovými boby, kakaem, ořechy, slunečnicovými, dyňovými, konopnými semínky) kvůli kandidě přidávám i hodně lžiček kokosového oleje takováto kombinace je asi moc překombinovaná co myslíte? Ještě jsem neměl čas si po tehle svačince měřit pH.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 1:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
To "viackrát denne" je myslené tak, že dávku napr. z 250 g tvarohu treba jesť naviackrát počas dňa, alebo si spraviť viackrát do dňa celú dávku? Ja by som teda zvládla celú dávku aj viackrát \":D\" , lebo mi to chutí, len čo by povedalo moje telo na to množstvo tuku neviem, ešte som to neskúšala.

Já ji dělám trochu jinak a vždy čerstvou, tedy dvě lžíce semínka, dvě lžíce oleje a čtyři lžíce tvarohu, což považuji za jednu dávku a jím ji ihned po vyrobení, kdy je směs nejúčinnější. Ale většina lidí to vícekrát denně matlat nebude z časových důvodů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 1:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
qup píše:
Při výrobě patlaniny doporučujete přidávat udělanou šlehačku z tibetských hub, ale bohužel nemůžu sehnat nepasterizovanou smetanu vždy jen pasterizovanou. Dr. Walker se zmiňuje, že pasterizovaná je vždy kyselinotvorná. Vadí tedy přidávat tuto šlehačku do patlaniny? Často mi zbyde hodně past. šlehačky a kombinuju ji s (kakaovými boby, kakaem, ořechy, slunečnicovými, dyňovými, konopnými semínky) kvůli kandidě přidávám i hodně lžiček kokosového oleje takováto kombinace je asi moc překombinovaná co myslíte? Ještě jsem neměl čas si po tehle svačince měřit pH.

Je něco naprosto jiného dávat tam šlehačku přímo z kelímku z obchodu a šlehačku zpracovanou tibetskou houbou, první určitě moc prospěšná nebude, zatím co druhá určitě ano. Je to prostě rozdíl mezi mrtvým a živým produktem a je dost podstatný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 2:32 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 20, 2009 4:06 pm
Příspěvky: 21
Bydliště: Olomouc
Nevím, zda se to tu už někdy řešilo, ale nestává se někomu, že ho patlanice překyseluje? Já měl pH dnes od 5,5 ráno, dopoledne 6,2 až po 6,5 (poledne), kdy jsem si dal patlanici s ovocem (mražené švestky, borůvky a meruňky) a za půl hodiny mi pH skočilo zpět na 5,5, s tím spojená únava atd. Možná to způsobuje to ovoce,tak budu zkoušet jíst jenom česnekovou....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 4:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mikeš píše:
Nevím, zda se to tu už někdy řešilo, ale nestává se někomu, že ho patlanice překyseluje? Já měl pH dnes od 5,5 ráno, dopoledne 6,2 až po 6,5 (poledne), kdy jsem si dal patlanici s ovocem (mražené švestky, borůvky a meruňky) a za půl hodiny mi pH skočilo zpět na 5,5, s tím spojená únava atd. Možná to způsobuje to ovoce,tak budu zkoušet jíst jenom česnekovou....

Mražené švestky jsou docela silně kyselinotvorné a vůbec je to o kombinacích, čili vyzkoušejte jinou kombinaci, nebo samotnou patlaninu a uvidíte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 9:34 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 20, 2009 4:06 pm
Příspěvky: 21
Bydliště: Olomouc
Jarda píše:
Mražené švestky jsou docela silně kyselinotvorné a vůbec je to o kombinacích, čili vyzkoušejte jinou kombinaci, nebo samotnou patlaninu a uvidíte.

Dobře, zkusím tedy vynechat to ovoce a dám jenom česnek,samotné mi to moc nejede...možná to taky dělá pelyněk, ale ten dávám skoro už 14 dnů, tak jsem nějakou reakci už nečekal...

Ještě mám jeden problém.Dnes mi došel lněný olej z AGRO-EL...a mají tam nově na tom soudku i nálepky, kde je složení.
Konkrétně: kyselina linolová 78%, kyselina linolenová 3,5% ...Ta první je omega 6, ta druhá je omega 3. Což moc neodpovídá typickému složení lněného oleje, kde by mělo být víc jak 50% omega -3 MK...?? tak že by špatná analýza? nebo to nemají ze lnu, haha


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mikeš píše:
Dobře, zkusím tedy vynechat to ovoce a dám jenom česnek,samotné mi to moc nejede...možná to taky dělá pelyněk, ale ten dávám skoro už 14 dnů, tak jsem nějakou reakci už nečekal...

Ještě mám jeden problém.Dnes mi došel lněný olej z AGRO-EL...a mají tam nově na tom soudku i nálepky, kde je složení.
Konkrétně: kyselina linolová 78%, kyselina linolenová 3,5% ...Ta první je omega 6, ta druhá je omega 3. Což moc neodpovídá typickému složení lněného oleje, kde by mělo být víc jak 50% omega -3 MK...?? tak že by špatná analýza? nebo to nemají ze lnu, haha

Pelyněk může podle dávkování něco postupně zlikvidovat, působí vlastně kumulativně, čili dávka tujonu v těle pomalu stoupá, proto se musí dávat dost pozor na délku užívání, dlouhodobě je to již vyloženě nebezpečné. Stejná věc s tím olejem se zde již probírala, tak to prohledejte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 10:37 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 20, 2009 4:06 pm
Příspěvky: 21
Bydliště: Olomouc
Jarda píše:
Pelyněk může podle dávkování něco postupně zlikvidovat, působí vlastně kumulativně, čili dávka tujonu v těle pomalu stoupá, proto se musí dávat dost pozor na délku užívání, dlouhodobě je to již vyloženě nebezpečné. Stejná věc s tím olejem se zde již probírala, tak to prohledejte.

Tak jsem ten olej pohledal a abych řekl pravdu, tak mě to moc neuklidnilo, bůh ví, z čeho to teda vlastně mají..pokud někdo vyšlechtil len s tímhle poměrem a na etiketě to uvádí stejně , tak je pravděpodobné, že to tak asi bude... a cpát do sebe omega 6,to nic moc teda.. \":roll:\" No, nejlepší bude tam zavolat a zjistit, jak to je...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 11:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mikeš píše:
Tak jsem ten olej pohledal a abych řekl pravdu, tak mě to moc neuklidnilo, bůh ví, z čeho to teda vlastně mají..pokud někdo vyšlechtil len s tímhle poměrem a na etiketě to uvádí stejně , tak je pravděpodobné, že to tak asi bude... a cpát do sebe omega 6,to nic moc teda.. \":roll:\" No, nejlepší bude tam zavolat a zjistit, jak to je...

Patrně by to ověřit sneslo, ale já se domnívám, že to už někdo i dělal, ale jistý si nejsem. Mě se nezdá zase tak jednoduché znásilnit přírodu tak moc, ona se dost drží zajetých kolejí a docela šlechtitelům odolává.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 18, 2010 1:08 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Jarda píše:
Patrně by to ověřit sneslo, ale já se domnívám, že to už někdo i dělal, ale jistý si nejsem. Mě se nezdá zase tak jednoduché znásilnit přírodu tak moc, ona se dost drží zajetých kolejí a docela šlechtitelům odolává.

Ptal jsem se jich už asi tak před dvěma měsíci mailem, a dosud nikdo neodpověděl.
Každopádně vyšlechtěný světle žlutý len, který se nazývá linola, skutečně existuje, a tedy šlechtitelům neodolal, obsahuje pouze kolem 3% alfa-linolenové kyseliny (omega-3), zbytek jsou převážně omega-6. Podle wikipedie (http://en.wikipedia.org/wiki/Linola) je to kyselina gama-linolenová, která, přestože patří mezi omega-6, je protizánětlivá. To je ale docela zvláštní informace, a možná jsem to z té wikipedie pouze nepochopil. Podle všech jiných zdrojů (např. http://www.healingcancernaturally.com/l ... mega3.html) je tam převážně kyselina linoleová, což by znamenalo, že ten olej je nejspíš naprosto bezcenný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 18, 2010 3:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
Ptal jsem se jich už asi tak před dvěma měsíci mailem, a dosud nikdo neodpověděl.
Každopádně vyšlechtěný světle žlutý len, který se nazývá linola, skutečně existuje, a tedy šlechtitelům neodolal, obsahuje pouze kolem 3% alfa-linolenové kyseliny (omega-3), zbytek jsou převážně omega-6. Podle wikipedie (http://en.wikipedia.org/wiki/Linola) je to kyselina gama-linolenová, která, přestože patří mezi omega-6, je protizánětlivá. To je ale docela zvláštní informace, a možná jsem to z té wikipedie pouze nepochopil. Podle všech jiných zdrojů (např. http://www.healingcancernaturally.com/l ... mega3.html) je tam převážně kyselina linoleová, což by znamenalo, že ten olej je nejspíš naprosto bezcenný.

Ono u těch olejovitých rostlin se kvůli podělané bionaftě za pár let nebude dát spotřebovat k jídlu cokoliv. Pokud by se tato informace potvrdila, tak už zbývá pouze domácí výroba a někdo sem již také dával video na domácí lis i když nevím jak by mě bavilo točit klikou, nebo si rovnou dokonce pěstovat ten správný len.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz