muflon píše:
Často mám pocit že nemám kontrolu nad pH 8...., neb stupnice u většiny papírků je jen do ph8.....
...tak jsem mrknul na Aukro a mají tam občas německé Duotest pH 7-10(opět rolka pH papírku kde se utrhne velikost dle potřeby)... Na Aukru za solidní cenu dá se sehnat i od důvěryhodných osob(možno zjistit podle komentářů ostatních uživatelů Aukra co už od dané osoby něco kupovala...)
http://aukro.cz/item1343102070.html(je tam i obrázek a popis, krabička obsahuje 1 roličku papírků (5m) ...)
Když mám pH v modrém tak na papírkách USA nevidím už moc velký rozdíl odstínu zda je to opravdu pH8 , nebo něco okolo 7,6-7,8..., nebo už přes 8....(aby člověk včas udělal protiopatření na moc vysoké pH...třeba bílé víno, nebo vit.C....)
Myslím že by měl mít člověk k dispozici i nějaké spolehlivé papírky nad pH8, aby měl jistotu že to s něčím nepřepískl....
Anebo si pořídit ten jediný doporučovaný typ pH metru...ne jako já kdy sem chtěl na pH metru ušetřit...a vyhodil sem prachy oknem...už nefunguje, neb do něj cosi nateklo a kontakty zrezly....
PS: až mi dojdou papírky ze zahraničního swansonu a srovnám spolehlivost měření, tak ještě písnu....
Taky mě na těch papírkách štve, že nízké pH měří hezky, ale vysoké nic moc. Nicméně když jsem papírek ponořila do koupelového roztoku zásaditých solí od DM, tak uplně z fialověl, to mi v moči nikdy neudělal. Vysoké pH paradoxně lépe měří obyčejný Triphan z lékárny.
Nicméně ono to vysoké pH asi neni zas tak nebezpečné - včera jsem byla několik hodin na lyžích, jídlo hlavně ovoce, musli tyčinky, ořechy a porce brambor s tatarkou - ani jsem nepolykala zásadité tabletky - a pH večer bylo okolo osmičky. Takže když si to tělo samo způsobí sportem na čerstvém vzduchu, tak to nemůže být nic špatného (jiná věc by asi byla, kdyby to tam člověk hnal sodou).
Vzpomínám, jak mi urolog v odpoledních hodinách naměřil pH 7 a podle nej to značilo možný zánět močových cest, když to pH je zvýšené... fakt nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči.