Jarda píše:
Konopný olej i lněný olej, velice rychle oxidují a po oxidaci jsou docela zabijákem jater. Z tohoto důvodu doporučuji v lednici skladovat pouze malé množství a větší zásobu jednoznačně zmrazit, což oxidaci velice zpomalí. Kokosový olej je opravdu vynikající, ale tady se velice blbě shání, osobně si vyrábím na dvouhřídelovém odšťavňovači kokosové máslo, to se také dá rozetřít na tác do rovnoměrné vrstvy, poté zchladit, kolečkem na pizzu nakrájet na kostičky, zmrazit a používat vždy po rozmrazení jako běžné máslo. Je to velice chutné a navíc mimořádně zdravé, hlavně kvůli obsahu kyseliny kaprylové, která je zabijákem kvasinek.
Mate pravdu co se tyka tech dvou oleju (konopny a lneny). Ja si kupuji v mensim baleni 236ml ma to asi 16 polivkovych lzici a mam to na tech 16 dni. Kdyz jsem zacinal ze syrovou stravou tak jsem byl jak blaznivy a nakupoval nekolik ruznych oleju najednou. Co se pak stalo popisujete ve svem textu. Nedalo se ten olej ani pozrit jaky hnus to s prominutim byl a to jsem to mel v lednici asi mesic, jiz nacnute a samozrejme zazatkovane.
Kdyz jsem prechazel z varene stravy na syrovou dobre si pamatuji jak mi chutnalo avokado a jak chutna ted. Cloveku se uplne zmeni chutove bunky. Dnes si avokado vychutnam, tenkrat mi to nic nerikalo, pouze to byl druh nasyceni. To same je s tim olejem, kdyz uz se to neda konzumovat, tak by se nasli i takovy co by to vypili a mysleli si, ze konzumuji tu nejkvalitnejsi pitnou vodu na svete.
S tim kokosovym olejem co delate je docela dobre. Nikdy jsem nad tim nepremyslel. Dobra myslenka. Tady se da koupit i ve vetsim mnozstvi 3,78 litru za $75. Mensi mnozstvi cca 700 ml za $30 i levneji. Zalezi na firme co to vyrabi.
Kokosovy olej je take dobry na hydrataci pokozky nez pouzivat nejake chemikalie.