Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon led 13, 2025 7:20 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř pro 29, 2010 2:00 pm 
Administrátor
Administrátor

Jolly píše:
Tak jsem zkusila přidat Pangrol při jídle s tou HCl a musím napsat, že se to skutečně trošku zlepšilo. Představovala bych si to ještě rychlejší, aby ten žaludek také mohl mezi jídly i odpočívat, ale to se zatím nedaří. Ten pepsin se mi zatím nepodařilo sehnat. Pan lékárník ze kterého jsem vymámila tu HCl, mi už bez receptu nechce nic dát. Vytrvale mě posílá za lékaři a tak musím jinam. Na gastru jsem už byla a těžce nesu jednání lékařů s pacientem jako s ovcí, která má mlčet a poslouchat! Jenže já taková ovce nejsem a tak se potýkám neustále s odporem, protože chci na svém zdraví nejen spolupracovat, ale hlavně rozhodovat, co jsem ochotná podstoupit a co už ne.
Před zhruba dvěma měsíci zdravotní pojišťovny zakázaly obecním lékařům psát enzymy na recept a tak pacient musí nutně na gastro, jinak má smůlu ;-(
A také jsem díky té "trávicí kombinaci" začala přibírat.

Pokud se trefíte do toho, co vám chybí, tak budete fungovat naprosto ideálně, ovšem vždy to chce dost času a sledování reakcí. Neposlušnost u lékaře je opravdu trestuhodná, vždyť se předpokládají jeho boží schopnosti a vy se jim chcete rovnat, nezdá se vám to divné? Pepsin vyzkoušejte sehnat po internetu, ona lékárnická klika jede ruku v ruce s tou lékařskou a když uvážíte, že enzymy jsou základem našeho života, tak to od té pojišťovny není zase tak špatné rozhodnutí, nemyslíte.

PříspěvekNapsal: čtv pro 30, 2010 9:43 am 

Zatím to vypadá, že to trefa bude. Ještě tedy zkusím ten pepsin, až ho seženu. Faktem je, že můj stav se za 14 dní rapidně zlepšil. Už jsem si připadala, jak "stařenka" a už jsem si myslela, že se takhle brzy projevuje stárnutí.(Tři porody a 5 let kojení téměř v kuse.) Tak jsem samozřejmě ráda, že tomu tak není a že budu vitální a plná elánu jako dřív i se třemi dětmi. \":)\" Vlastně mě kromě toho vůbec nic netrápí. Jen spoléhám na to, že existuje cesta, jak to trávení znovu obnovit, aby to fungovalo samo a ne abych musela být závislá na lahvičce s kapátkem \":roll:\" \":!:\"

PříspěvekNapsal: čtv pro 30, 2010 8:19 pm 
Administrátor
Administrátor

Jolly píše:
Zatím to vypadá, že to trefa bude. Ještě tedy zkusím ten pepsin, až ho seženu. Faktem je, že můj stav se za 14 dní rapidně zlepšil. Už jsem si připadala, jak "stařenka" a už jsem si myslela, že se takhle brzy projevuje stárnutí.(Tři porody a 5 let kojení téměř v kuse.) Tak jsem samozřejmě ráda, že tomu tak není a že budu vitální a plná elánu jako dřív i se třemi dětmi. \":)\" Vlastně mě kromě toho vůbec nic netrápí. Jen spoléhám na to, že existuje cesta, jak to trávení znovu obnovit, aby to fungovalo samo a ne abych musela být závislá na lahvičce s kapátkem \":roll:\" \":!:\"

Cesta určitě existuje, ale je docela složitá a hlavní je plná psychická pohoda, čili zapracujte na té pohodě, nechte si udělat vlasovou analýzu prvků a pak nic nebrání tomu stát se zase plně fungujícím člověkem. Do té doby holt pojedete na kapky a to dnes dělá skoro každý, akorát si tím na rozdíl od vás něco léčí a něco jiného likviduje, což nebude váš případ.

PříspěvekNapsal: pát pro 31, 2010 1:18 pm 

Jarda píše:
Cesta určitě existuje, ale je docela složitá a hlavní je plná psychická pohoda, čili zapracujte na té pohodě, nechte si udělat vlasovou analýzu prvků a pak nic nebrání tomu stát se zase plně fungujícím člověkem. Do té doby holt pojedete na kapky a to dnes dělá skoro každý, akorát si tím na rozdíl od vás něco léčí a něco jiného likviduje, což nebude váš případ.

A kde se ta analýza dělá? Máte nějaký typ, kam se mám obrátit?

PříspěvekNapsal: pát pro 31, 2010 1:52 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="Jolly":2wsw5u0a]A kde se ta analýza dělá? Máte nějaký typ, kam se mám obrátit?[/quote:2wsw5u0a]
Zde najdete veškeré potřebné informace

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
2wsw5u0a

PříspěvekNapsal: stř led 05, 2011 8:33 am 

Dobrý den Jardo,
rády bychom se konečně pustily do doplňování HCl a ostatních minerálů (vlasová analýza)
Týden jsme louskaly Vaše stránky, ale je to docela náročný. Nikde nic není uceleně.
Pochopily jsme následující. Můžete to potvrdit, doplnit popřípadě vyvrátit?

1. Cu+ Z ( poměr 1mg Cu na 30 mg Z - denní dávka 1,5-3 mg Cu k až 180mg Z) michat do
ředěné 1,75% HCl - 20 kapek a to vše do vody. Jaké je dávkování Cu k Z? 2 kapky Cu a
kolik kapek Z ????
To jsme nikde nevyčetly. (víme že každé tělo je jiné a bude to třeba upravit).

2. Na (himalájská sůl) + K (draselná sůl) (poměr 6:4) tzn. draselná max 4g denně a k tomu 6g
himalájské. Jde toto množství rozpustit ve vodě a pít? Jde k tomu přidat sůl epsomskou
a v jakém poměru? Ta epsomská bude v závislosti na průjmu?

Pokud přidáme epsomskou sůl, předpokládáme že už nebude třeba dodávat samotný chlorid
hořečnatý.

Pokud je ve vlasové analýze nedostatek Na - 72% a doporučeně nejíst potraviny s vysokým
obsahem Na. Jak to chápat?

3. Lugolův roztok + Se. Dávkování jsme našly: 1.týden až 10 kapek LR + 1 tableta Se 100 mcg
až do 70 kapek LR + 6 tablet Se. Jak dlouho užívat na srovnání? Taky 3-4 měsíce? S tímto
by se měl užívat B, ale ten je v plusu. Dávkovat ve 2 dávkách. LR do vody nebo rovnou?

Pokud je málo I, ale hodně Se, jak řešit tohle???

4. A k tomu doplňovat B6 20mg (po jídle), B12 (pod jazyk rozpustit), C (do šťávy n. tablety),
pangamin .

5. Jde k tomu ještě přidávat na nadledvinky B5 a lékořici?

Díky za odpověď

PříspěvekNapsal: stř led 05, 2011 12:11 pm 
Administrátor
Administrátor

AlenaBaum píše:
Dobrý den Jardo,
rády bychom se konečně pustily do doplňování HCl a ostatních minerálů (vlasová analýza)
Týden jsme louskaly Vaše stránky, ale je to docela náročný. Nikde nic není uceleně.
Pochopily jsme následující. Můžete to potvrdit, doplnit popřípadě vyvrátit?

1. Cu+ Z ( poměr 1mg Cu na 30 mg Z - denní dávka 1,5-3 mg Cu k až 180mg Z) michat do
ředěné 1,75% HCl - 20 kapek a to vše do vody. Jaké je dávkování Cu k Z? 2 kapky Cu a
kolik kapek Z ????
To jsme nikde nevyčetly. (víme že každé tělo je jiné a bude to třeba upravit).

2. Na (himalájská sůl) + K (draselná sůl) (poměr 6:4) tzn. draselná max 4g denně a k tomu 6g
himalájské. Jde toto množství rozpustit ve vodě a pít? Jde k tomu přidat sůl epsomskou
a v jakém poměru? Ta epsomská bude v závislosti na průjmu?

Pokud přidáme epsomskou sůl, předpokládáme že už nebude třeba dodávat samotný chlorid
hořečnatý.

Pokud je ve vlasové analýze nedostatek Na - 72% a doporučeně nejíst potraviny s vysokým
obsahem Na. Jak to chápat?

3. Lugolův roztok + Se. Dávkování jsme našly: 1.týden až 10 kapek LR + 1 tableta Se 100 mcg
až do 70 kapek LR + 6 tablet Se. Jak dlouho užívat na srovnání? Taky 3-4 měsíce? S tímto
by se měl užívat B, ale ten je v plusu. Dávkovat ve 2 dávkách. LR do vody nebo rovnou?

Pokud je málo I, ale hodně Se, jak řešit tohle???

4. A k tomu doplňovat B6 20mg (po jídle), B12 (pod jazyk rozpustit), C (do šťávy n. tablety),
pangamin .

5. Jde k tomu ještě přidávat na nadledvinky B5 a lékořici?

Díky za odpověď

1)Mědi maximálně ty 3 mg a zinku klidně i těch 180-200 mg.
2)Poměr máte správně a dávka záleží na chuti, ta co uvádíte je dle mého názoru docela dost velká. Epsomku přidat můžete, tím dodáte naráz síru i hořčík, ovšem toho hořčíku bude asi málo a stejně budete muset ještě dodat další nějak jinak. Pokud je nedostatek Na, tak solit a dodat sodík, třeba je ho hodně v celerové šťávě.
3)Lugolův roztok jsem zde popisoval kompletní dávkování je následující. Po jedné do pěti kapek a pak tuto dávku týden, po jedné do deseti kapek a pak tuto dávku týden, po dvou do dvaceti kapek a pak tuto dávku týden, po čtyřech do čtyřiceti kapek a pak tuto dávku týden a pak už můžete vyjet klidně i na 70 kapek a brát do srovnání stavu, jak teploty, tak kontrolní skvrny. Zpočátku se to bere jednou denně a vyšší dávky raději nadvakrát. Pokud je dost selenu dodáváte pouze jód.
4)V té kombinaci vám chybí ještě B9-kyselina listová, té se dává 600 mcg.
5)Určitě jde a jednoznačně ho doporučuji v dávkování cca 1000 mg denně ve dvou dílčích dávkách po 500 mg.

PříspěvekNapsal: pon led 10, 2011 12:43 pm 

Ráno krkám i když vypiju vodu bez sody, znamená to přebytek HCl nebo něco jiného?

PříspěvekNapsal: pon led 10, 2011 10:27 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Ráno krkám i když vypiju vodu bez sody, znamená to přebytek HCl nebo něco jiného?

To se nedomnívám, spíše jde o kvasinky.

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 12:55 am 

Jarda píše:
Rychlost trávení se asi moc neovlivní, spíše zde jde o kvalitní strávení a míchání dávky udržujte stejné, ovšem počet dávek není omezen, to je čistě dle potřeby. Klidně tu dávku můžete brát 6x, nebo 9x denně v případě potřeby ještě vícekrát. Postup na aplikaci máte dobrý, ale jednodušší je tam tu dávku 0,5 dcl kopnout až do krku, jako panáka alkoholu a ihned spolknout, což se při správném provedení na zuby skoro nedostane a případně ihned si vykloktat zuby vodou, nebo vodou se sodou a vyplivnout, to je tak nejbezpečnější postup.

tiez som zacala mat citlivejsie zuby, kopnut panaka az do krku sa mi vobec nedari (ja som tvrdy alkohol vacsinou vychutnavala \":lol:\" ) no a mam pocit, ze ani okamzite vyplachnutie ust nejako nepomaha. dns som skusila pit zo slamky, no tiez nic moc, dost sa bojim o zuby, skusim to este s tou sodou.

ja som si zacala davat na jednu davku 15-20kv hcl , mala som pocit, ze tych 10 mi nejako moc nezabera. teda ak to mozem takto poctit, co mi ucinkuje a co nie. pri vacsom davkovani nepocitujem ziadne potiaze. mam sa teda radsej vratit k povodnemu 10 kvapiek na 0,5dcl?

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 10:51 am 
Administrátor
Administrátor

Martina46 píše:
tiez som zacala mat citlivejsie zuby, kopnut panaka az do krku sa mi vobec nedari (ja som tvrdy alkohol vacsinou vychutnavala \":lol:\" ) no a mam pocit, ze ani okamzite vyplachnutie ust nejako nepomaha. dns som skusila pit zo slamky, no tiez nic moc, dost sa bojim o zuby, skusim to este s tou sodou.

ja som si zacala davat na jednu davku 15-20kv hcl , mala som pocit, ze tych 10 mi nejako moc nezabera. teda ak to mozem takto poctit, co mi ucinkuje a co nie. pri vacsom davkovani nepocitujem ziadne potiaze. mam sa teda radsej vratit k povodnemu 10 kvapiek na 0,5dcl?

Pokud si po vypití kyseliny vypláchnete ústa roztokem jedlé sody, tak problém nastat nemůže a dost pomáhá i vypláchnutí čistou vodou a pak důkladně rozkousat dva, až čtyři nepražené kešu oříšky. U té dávky HCl to chce postupovat trochu empiricky, já třeba po hůře stravitelném jídle dám klidně 40-50 kapek a po lehkém jídle většinou nedávám nic, prostě jde o to pouze ten organizmus rozumně podpořit, pokud cítím, že je to vhodné.

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 11:50 am 

Jarda píše:
ravima píše:

To se nedomnívám, spíše jde o kvasinky.

Také krkám po sodě, HCl a občas po všem možném. Dokonce i před jaterní očistou, kdy piju jenom vodu. Může to tedy znamenat vymírání kvasinek?

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 4:09 pm 

Jarda píše:
Pokud si po vypití kyseliny vypláchnete ústa roztokem jedlé sody, tak problém nastat nemůže a dost pomáhá i vypláchnutí čistou vodou a pak důkladně rozkousat dva, až čtyři nepražené kešu oříšky. U té dávky HCl to chce postupovat trochu empiricky, já třeba po hůře stravitelném jídle dám klidně 40-50 kapek a po lehkém jídle většinou nedávám nic, prostě jde o to pouze ten organizmus rozumně podpořit, pokud cítím, že je to vhodné.

dakujem za tip.
pravdaze, tiez casto vynecham po lahkom jdle - ovocie rano - to aj casto zabudam...

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 9:55 pm 
Administrátor
Administrátor

Beladona píše:
Také krkám po sodě, HCl a občas po všem možném. Dokonce i před jaterní očistou, kdy piju jenom vodu. Může to tedy znamenat vymírání kvasinek?

Ani ne vymírání, spíše se tak projevuje jejich přítomnost a aktivita.

PříspěvekNapsal: čtv led 20, 2011 4:49 pm 

Jarda píše:
Ani ne vymírání, spíše se tak projevuje jejich přítomnost a aktivita.

Zvláštní ale je, že nekrkám ani tak po jídle, jako především v době, kdy jídlo vynechám a nejvíc při půstu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]