Dávám to sem, i kdy jsem si vědom, že tady to bude jak pěst na oko
Pořád jsem přemýšlel nad tím, co dělám špatně, že ačkoliv dodržuju nízkosacharidovou dietu /sacharidy jen z mandlí a zeleniny/, stejně mívám každý den po ránu několik stolic a jídlo mně stejně nadýmá.
A pak jsem se rozhodnul něco zkusit. Pokud candida profituje ze všech sacharidů, vyřadím je tedy zcela úplně. Candida přece není tak vybíravá, aby jí sacharidy z ořechů nechutnaly a sacharidy třeba z rýže ano.
Takže moje dieta byla tato: maso, maso, maso, maso, vejce. Plus nějaký tuk na přípravu.
Doplňky: vláknina - Lepicol až 5x denně, mezi jídly, protikvasinkové přípravky, xylitol - cca 15 gramů denně, jedlá soda, mezi jídly, na udržení dobrého PH.
Už po prvním dni jsem se probudil a šel jsem na stolici ráno jen jednou! Dietu dodržuju od 1.1. ale každý den je to o sto procent lepší! Nemám ráno špatnou náladu, všechno mně baví, skutečně je to
takhle jednoduché - candida má ráda sacharidy a je jí úplně jedno jaké.
Prosím pěkně nikde netvrdím, že tato dieta je zdravá! A nikde taky netvrdím, že na ní budu déle než měsíc, protože pak si myslím, že se to spraví natolik, že budu moct sacharidy zase jíst.
Ve skutečnosti jím 3x denně, protože, když nejím kvanta zeleniny s každým jídlem, zažívání se zpomalí, vláknina zrychlí pohyb stravy trávícím traktem, ovšem to způsobí, že se živiny vstřebají v menším
množství - a tudíž jsem musel jíst víc. Teď jím 3x a víc nemám hlad. Ráno vejce, v poledne třeba tuňák, večer kuře.
Ono to takto fungovat nějakou dobu může, ale dlouhodobě bych viděl problém v tom, že si můžete zadělat na docela solidní problémy. Váš jídelníček je vlastně stejný jako Optimální dieta Autor: Jan Kwaśniewski a určitě není po krátkou dobu na závadu.