Pavol77 píše:
Tyzden na to, ako mi Dr. oznámil, ze mam v oblicke 2 m kamen, som bol na kontrole. . . a po sonografii, Dr. to cele uzavrel tym, ze kamen uz nemam, ze som ho musel vymocit...
Celkovo mi oblicku prezerali sonografiou 3 x a nic tam nebolo vidno, tak fakt nechapem podla akej logiky Dr. skonstatoval, ze som kamen musel vymocit. . . .
Len som sa uistil, ze zdravotnictvo je pre ludi asi uplne zbytocne!
Momentalne nemam ziadne potiaze, ale ci mi oblicka funguje normalne, tak to fakt netusim. Chlorid Horecnaty som zohnal az den pred tou kontrolou a silno pochybujem, ze by sa mi ten 2 mm kamen rozpustil za 1 den uzivania horciku a vit. B6.
Horcik a vit. b6 uzivam do teraz. . . v lete si chcem spravit melonovu ocistu.
Bol som tento tyzden u mojej obvodnej lekarky, mal som u nej uz vysledky mocu a krvi. Vsetko som mal v poriadku, akurat mam chudokrvnost a chyba mi zelezo.
Menej zeleza vraj moze byt sposobene oblickou a moznou krvnou zrazeninou po tom prepade.
Po mesiaci mam ist znovu na odber.
V akej forme by som si mohol doplnit to zelezo?
Váš závěr z té práce lékařů není zcela přesný, protože lékaři jsou také lidi a je to živí, čili zrovna pro ně to určitě zbytečné není, což dokazuje i ta trapná akce, kterou nyní vydírají jak stát, tak chudáky hloupé marody, kteří věří tomu nesmyslu nazývanému zdravotní péče. Stejně se dá koukat i na jednu z klasických zásad medicíny vyjádřenou latinským výrazem „primum non nocere“, přeloženo to znamená „především neškodit“, což se dá také chápat tak, že nebudu škodit především sobě a s tím se v našem zdravotnictví často setkáme. To by ten hořčík opravdu nezmákl, čili buď kámen vyšel, ale to většinou dost bolí, nebo měl lékař zrovna vlčí mlhu, což asi nevadí, hlavně, že se nic neděje a patrně tam nic není. Nedostatek železa sice může souviset s větším krvácením, ale pokud jste evidentně nekrvácel, tak jde spíše o jiný problém a to, že se železo neuvolňuje z jater, na což je potřeba dostatek mědi a molybdenu, přičemž deficit těchto prvků je dost častý. Jinak nejvíce železa má melasa, dále pak luštěniny a také maso, přičemž přisvojitelnost se zvyšuje kombinací více zdrojů.