Jaroslave prosím Vás v článku
Optimální hydratace organizmu píšete mimo jiné:
Menší část příjmu tekutin převážně v letních měsících je možno nahradit zásaditým pivem. Zásaditou reakci mají ovšem pouze nejkvalitnější piva, především světově známé pivo plzeňské, které se jeví jako vhodný rehydratační nápoj pro svůj vysoký obsah vody (92 %), iontovou vyváženost, izotonickou povahu a nízký obsah alkoholu. Oproti pití běžných slazených nápojů není při pití piva organizmus zatížen prázdnými kaloriemi, případně řadou zbytečných barviv a aromatizantů. Naopak s pivem přijímá tělo nejen vodu, ale i řadu potřebných minerálních látek, vitamínů, aminokyselin a dalších tělu prospěšných substancí, zvláště v období, kdy se více potíme. Důrazně zde upozorňuji na umírněnou a nepravidelnou konzumaci tohoto nápoje, rozhodně nedoporučuji pití pravidelné ve velkém množství.Mám z toho vyloženě radost, protože čas od času na pivo chuť dostanu, ale je to výjimečně, dvakrát třikrát za měsíc, to asi ujde. Když teď čtu, že nejkvalitnější piva mají zásaditou reakci, rád si třeba za to dražší plzeňské připlatím.
Co bych ale rád poptal je toto...
- domnívám se, že nefiltrované nepasterované pivo by mohlo být z pohledu zdraví ještě vhodnější než to plzeňské. Jak daleko se (ne)mýlím?
- konkrétně, rád občas okusím toto
nefiltrované nepasterované. Technologii výroby
popisuje sládek zde. Dokážete Jardo odhadnout, zda má zásaditou reakci?
Moc děkuji za Váš názor.