hammel píše:
Dobrý deň už od detstva mám alergiu na slnko. Vždy ak ideme na dovolenku k moru tak sa mi na hrudi vytvoria červené vyrážky. Vždy to začne až tretí deň ak som vystavený slnku. Už teraz viem, že bude treba sa postupne ukazovať na slnku a nie až na dovolenke a v tom bola asi tiež dosť chyba. Viem, že treba brať pred dovolenkou vyššie dávky betakaroténu. Stačí ak denne skonzumujem aspoň jednu mrkvu? Ako som spomínal tento problém mám od detstva. Mám jednu knihu a píšu tam, že mlieko vyvoláva obrovské množstvo alergií a tak ma napadlo či k tomu neprispieva. Mlieko ani mliečne výrobky nekonzumujem ale je ešte niečo čo by som mal vedieť?
Na rovinu řeknu, že tímto jsem se nikdy nezabýval a můj názor je, že to bude spíše o kyselinách a nedostatku určitých minerálních látek v pokožce. Jako první bych se snažil zjistit, co mě v těle chybí a to dlouhodobě, čili vlasová analýza a pak to doplnit, což by mělo zajistit normální chod organizmu a tím pádem i přirozenou reakci pokožky na sluneční svit. Samozřejmě základ bude v překyselení, ale to již patrně nastudované máte s možná se ho již i snažíte srovnat. Mléko je sice silný alergen, ale zase bych ho nepodezíral ze všeho, toto spojení se mě již zdá dost nereálné, ovšem mohu se mýlit.