Longerr píše:
Dobry den chcela by som poradit s problemom tykajuci sa stále zvýšeného cholesterolu. Mám 53 rokov 174 cm výšku, váhu 62 kg, ktorú mám približne stále rovnakú. Ked som mala 4O rokov začali mi klimakterické problémy, ktoré som riešila 6 rokov liekmi. Donedávna som stravu neriešila, jedla som všetko lebo mám rada každé jedlo, ale až ked mi zistili zvýšený cholesterol a následne tlak, začala som jedávat jedlá, ktoré som považovala za zdravé. Lekárka mi predpísala lieky na tlak a cholesterol, ale tie na cholesterol som nebrala lebo som si myslela, že to stravou napravím, ale pri kontrole som ho mala ešte vyšší 7.O, zlý bol aj ten dobrý cholesterol. Tak som sa teraz dohodla, že budem brat lieky 3 mesiace a potom uvidím. Ráno jedávame vločky s jablkom, na obed dusenú zeleninu s čerstvou zeleninou kombinovanú s ryžou, cestovinou, tofu, doma si dám polievku, zemiaky, alebo len nejaký chlieb, medzitým ovocie a maso jem raz týždenne kúsok, tak neviem ako by som sa mala správne stravovat. Tak budem rada ak mi poradíte ak sa dá, dakujem pekne Zdenka.
To co jíte určitě není zdravá strava a může zvedat jak tlak, tak cholesterol. Vyzkoušejte sirnou patlanici a větší podíl listové zeleniny, to v kombinaci s draslíkem krev dobře ředí a i cholesterol by se měl snížit. Většina z toho na co se ptáte se zde již probírala, tak si to vyhledejte.