yucca píše:
Když se ví, díky Vám jak na to, stačí odhodit přesudky i obavy. Pomáhá hlavně to, že to fakt funguje!!! Celý život braní nějakých hormonů na menstruace mě asi dodělal. Po porodu už nechci nic ani vidět. Jinak jsem ještě chtěla dopsat tu souvislost s hormony - tím jak vajíčko nevyjde z vaječníku - neutvoří se příslušný hormon, nepřejde tak do krve a mozku nedojde zpráva o zralosti vajíčka, ten pak zpětně utlumí činnost vaječníků a je to takový začarovaný kruh. Ale problém je opravdu v činnosti střeva a slinivky, aby odpady nazanášelo podbřišek. V zahraničí na to jdou od lesa
a dávají ženám s PCO léky na slinivku a samozřejmě antikoncepci nebo při snažení o mimino hormony, co má vytvořit paralyzovaný vaječník. U nás jen ty hormony hlavně. Nebo operací - nařezávání obalu vaječníku (drilling). Jsem zdravotník, tak nevím, jestli to popisuju srozumitelně. Prošla jsem si vším, už bych nic nechtěla. No, zkusím to dál po porodu, myslím, že půsty zaberou nejvíc, ale to je až za dlouho (po kojení). Ale pokud se druhý mimino narodí v pohodě a zdravý, tak na to mám celý život. Budu moc ráda, pokud své zkušenosti, jak co zabírá ostatním ženám napíšou. Není to opravdu dnes problém mála žen, ale už skoro každé druhé.
Milá Yucca, děkuji ti mnohokrát za tvůj příspěvek. Opravdu jsem moc ráda, že jsi sem napsala, protože tvá odpověď byla posledním článkem do mé mozaiky! Díky. Já jsem sice takové věci jako ty neprošla, ke svému dítěti jsem přišla dá se říct jako slepý k houslím:-) ale jsem velmi šťastná a teď na MD mám stejně jako ty fůru času se nad sebou pozastavit a začít vše řešit. Je pravda, že jsem si opravdu dlouho myslela, že vynecháním masa budu zdravá jako řípa, ale opak byl pravdou. Vůbec jsem zdravě nežila, ale cpala se sladkostmi a to v nemalé míře. Každý den jedna čokoláda, dvě kafíčka, sladké houstičky a rohlíčky, zákusky a cigeaety a zase dokola. Jedla jsem samozřejmě i zeleninu, ale jen vařenou, šťávy žádné a ovoce jsem přímo nesnášela...když k tomu připočtu stres, který jsem prožívala dlouhá léta jako holka, která se zklamala v lásce atp. atp.
no prostě sedím tu dnes a jsem ráda, že se vše kloní k lepšímu, ale zatím pommaalluu.
Dr. mi nikdy neřekli k PCO více, jen to, abych brala HA, které jsem se naštěstí vyhnula téměř úplně/až na půl rok/ a nikdy hormony jiné nebrala. Ani žádné jiné procedury mi nedělaly. Na netu jsem skoro nic alternativního nemohla vyčíst, prostě málo informací k tomuto tématu. Nicméně i já mám problém se zažíváním, špatná slinivka mi způsobila až takový problém se sliznicí, že jsem nemohla chodit na velkou /popisuji ve vlákně Anální fissura - tato bolest mě skutečně přitlačila k tomu, abych se nad svým životem, stravou zamyslela od základu../. Trpěla jsem akné, depresemi atp.
Nyní mám zase něco klystýrů s urinou/téměř vždy úleva a krásná stolice, fisura je pryč i bez další operace, ke které se už schylovalo/ a zatím jen dvě očisty jater a chystám se na další a pak další...ulevilo se mi. Pleť se zlepšila, trávení ještě moc ne, ale celkově se cítím lépe. Teď bohužel rok a půl po porodu to mám horší s menzes, a prostě ještě cítím, že jsem na začátku cesty hledání zdraví...ale mám radost, že už vím lépe jak na to.
Sebelítostí už opravdu netrpím, to bylo dříve. Přijde mi, že jakmile člověk chápe souvislosti / a to i co se rodové karmy týče/ nemůže sebelítostí trpět. Musí přeci přijít na to, že za vše, ale opravdu za vše, si můžeme jenom my sami.