Marky píše:
Dobrý den, mám podobné problémy, jaké jste zde popisovala. 2 a pul měsíce mě pobolívá prvá strana břicha, bolest se různě přesouvá od pravého podbříšku až do pravého podžebří, někdy jde i dolu až k lehce k pravému stehni. Doprovází to nadýmání, říhání, zaražené plyny. Zácpu ani průjem nemám, stolice je spíe řidčí. Za sebou mám vyšetření na chirurgii, krev, kde mi našli lehce zvýšené lymfocyty (měla jsem 0.383- noma byla 0.150-0.300) a zvýšený bilirubin, také nepatrně. Nepatrný nedostatek draslíku. A sono, kde všechny orgány vpořádku, střevo s výraznější peristaltikou a smíšeným obsahem, dle lékaře to slepé střevo není, ale vyloučit ho na jisto může až při operaci. Potíže jsou přibližně stejé, bolest se častější ale zato mírnější. Často bývám unavená. Měla jsem v te době také zánět močového měchýře. Ph moče si měřím, ráno kolem 6, přes den vystoupá az na 8, večer klesá.
Vyzkoušela jsem vyšetření u pana jukla a dle jeho diagnozy se jedná o zánět močovéh měchýře a zánět tlustého střeva.
Ukázka jídelníčku:
ráno- jáhly, bio slzovka, semena kustovnice vařené ve vodě. Střídám s vařenou rýží/pohankou se zeleninou. Mrkvová štáva, bylinný čaj na pročistu tlustého střeva( složení:třezlka, srdečník, kopřiva, dobrmysl, truskavec, máta, nátržník, řepík, podběl květ)
oběd- bramory/těstoviny-vyjimečně/rýže(ne bílá)/pohanka se zeleninou( střídám syrovou a tepelně upravenou)
večerě- zeleninová polévka/ sušené ovoce
během dne jím hrst ořechů, dýnová semena, sezamová,mandle piji čistou převařenou vodu, většinou ještě když je vlahá, a byilnný čaj na močové cesty( složení:jehlice, šalvěj, svízel, medvědice, řebříček, přeslička, zlatobýl)
ráno a před jídlem beru tablety od pana jukla složení : rakytník, aloe, mumio, lichořeřišnice, měsíček, levandule, aronie. Druhá má složení pámelník poříční, mochna stříbrná.
Mléko a mléčné výroby nejím už přes rok(vyjimečně bio kozí). Pravidelně sportuji. Cukry omezuji na minimum(třtinový, melasa). Mouky používám žitnou, pohankovou nebo kukuřičnou.
Před rokem, když jsem uplně přestala pít a jíst mléčné produky a přidala větší část zeleniny( vařené i syrové)se mi začal tvořit hlen v krku, který stále trvá...tak nevím, jestli je to forma vylučování nahromaděných sajrajtů nebo to tělo nezvládá trávit? Je možné, že by to trvalo už přes rok?
Prosím o radu ohledně stravování, čeho ubrat, co přidat nebo uplně vyřadit, jsem spíše vyhublejší, tak se bojím,a bych ještě více nehubla... jakou stravou nejlépe desinfikovat střevo od zánětu? Děkuji za rady Markéta
Osobně bych vyřadil ze stravy obilí a zařadil omega 3 mastné kyseliny a na zklidnění střeva je výborný bentonit.