Igor píše:
Rad by som vedel od tych, ktori si zadovazili a uzivaju peroxid horcika ake jeho chemicke zlozenie vlastne maju. Ked som sa informoval cez mojho znameho na peroxit horcika, bol mi ponuknuty mnou uvedeny druh MgO2 · xMgO. Jarda uviedol o nom to, co je v citacii. Ked som dal spatne dotaz do tej chemickej firmy na cisty peroxid horcika bez xMgO, ktory podla Jardu znizuje ucinnost a sposobuje hnacky, cez znameho mi poslali takuto odpoved:
"... tak som sa aj pytal na ten MgO2, tak tento peroxid sa proste bez toho neda vyrobit, lebo ze oni su dost reaktivne preto aj ked mas peroxid vodika dlho tak sa z neho stane neskor voda. Cisty by bol jedine, ak by sa vyrabal v nejakom obale bez pristupu vzduchu a tak by bol stale ulozeny. Preto sa pouziva tento peroxid manganu v raketovych motoroch, kvoli jeho reakcii..."
Mate teda Vas peroxid horcika v cistom chemickom zlozeni MgO2, bez nicoho navyse?
V té odpovědi je to nějaké divné, hlavně se tam dotyčný baví o peroxidu manganu, což není předmětem této diskuze. Já kupuji peroxid hořčíku patrně čistý, ale nedovedu to určitě zodpovědět, to bych se na to musel svého dodavatele vyloženě zeptat, zatím žiji v přesvědčení, že v něm nic jiného namíchané není, ale dnes je možné vše. Nicméně na obalu mám vyloženě napsáno. Složení : Peroxid hořčíku MgO2.