Tomáš A. píše:
Dobrý den pane Jardo,
přeji Vám hodně zdaru a úspěchu v zařizování kurzů a přednášek. Opravdu Vám fandím a je třeba takových to lidí mnohem více a to zvláště v profesionální lékařské brandži. Jsem student urgentní medicíny v Olomouci a snažím se hledat, však marně přednášky, semináře nebo kurzy v Ostravě nebo Olomouci zaměřené právě na zdravou výživu, která by se nesla takovým duchem, jako přednášel např. Dr. Norman Walker. Což je podle mne, nebo u mě osobnost světového formátu. Bohužel musím říct že ačkoliv mám již celkem slušně dost knih proštudovaných co se týče jídla, stále jsem stím s uvedením do praxe poněkud dost zmatený. Snížila se mi hmotnost o 10kilo a jsem z toho poněkud nesvůj, že jsem se musel zpět vrátit k masu a dalším zvyklostem. Rád bych se s Vámi i poradil, pokud by jste měl zájem, nebo dal mi radu. Jak jsem řekl jsem student a jako každý správný student který se dobře učí je studentem chudým
. Proto mám poněkud problém si rozpočítat peníze tak, aby mi vycházeli na zdravou stravu - zelenina, ovoce, ořechy, olivový olej apod. Jelikož podle mého názoru je to věc mnohem dražší než "běžná strava", která mě výjde mnohem levněji. Na jídlo mám cca 80/den a 600/týden, což jsou finance, do kterých musím zahrnout vše. Od kupování vody, po všelijakou stravu. Je možné tyto peníze rozpočítat tak, abych měl rovnovážnou vydatnou stravu a nemusel používat stravu vařenou, maso a další "zdravé školní jídlo" ?
Pokud se týká té sumy na den, ta je opravdu docela nízká, ale osobně se domnívám, že to možné je. Nicméně by jste zase musel kupovat zboží buď v akci, nebo ve velkém a pak ho vhodně skladovat, což třeba u olejů ořechů a semínek není problém a dá se opravdu nakoupit za pár korun. Ono ani to normální jídlo, za tuto sumu, nebude zrovna vrcholem gurmánského zážitku a o výživné hodnotě ani nemluvě. Také se nedomnívám, že by vyšla zdravá strava celkově dráž, dokonce se domnívám, že vyjde levněji a asi jde pouze o zkušenosti, které ovšem je potřeba získat v každém oboru.