jarka62 píše:
Dobrý den, je mi 48 let,nekouřím, nepiji, o úplňku držím půst, snažím se žít zdravě a donedávna jsem byla relativně zdravá. Před dvěma měsíci se u mě začaly projevovat žaludeční potíže - pocit přeplněného žaludku, pálení v jícnu a krku, někdy i pálení jazyka, občas i rtů. Nevysledovala jsem žádnou souvislost s požitím jídla, potíže jsem měla prakticky od rána, kdy jsem se probudila do večera. Postupně jsem vyřazovala potraviny, u nichž se dalo předpokládat, že by mohly vyvolávat alergii - moučné výrobky, mléčné výrobky - žádná změna.Asi 20 dnů jím převážně syrovou stravu. Pálení jazyka ustalo, PH moči se mi daří držet v doporučované výši. Lékařka mi předepsala Helicid, ten jsem zkoušela brát asi 5 dní, ale žádný viditelný efekt se nedostavil, takže jsem ho přestala brát (nikdy jsem žádné léky neužívala a jsem velký odpůrce moderní medicíny). Vyšetření ultrazvukem bylo bez nálezu, rentgen žaludku - žaludek hákovitě plochý, hypersekrece, iritace duodena. Šanghaprakšalanu jsem už prováděla v minulosti, takže jsem zopakovala minulý týden. Dnes jsem přistoupila k vamanadhautí, což jsem ještě nezkoušela a trochu jsem měla obavy,zda to zvládnu. Nebylo to stoprocentní, podařilo se mi vyzvracet jen litr a půl ze dvou litrů vody, nicméně nebylo to tak hrozné. Můj dotaz - při zvracení se voda postupně zabarvovala do růžova - krev? Mám postup opakovat nebo radši ne?Byla mi bylinkářkou doporučena šťáva ze syrové brambory na lačný žaludek a dále podle čínské medicíny 2 x denně Regalon a dračí krev. Beru asi 5 dní, možná mírné zlepšení. (mimochodem syrovou stravu mi vehementně nedoporučoval,prý je silně jinová a v zimě se vůbec nehodí, snad v létě a jen trochu).Začala jsem též užívat B-komplex, neboť jsem kdesi v poradně četla,že pálení jazyka může způsobovat nedostatek vitamínů B.
Nastudujte si zde krkací test a pouvažujte, zda máte nějaký dlouhodobějším stres. Předpokládám, že se vám netvoří kyselina chlorovodíková a pokud test toto potvrdí, tak ji dodávejte a budete mít klid. Jinak s tou krví, to je docela normální, protože většina lidí má drobné trhlinky na stěně žaludku a jak žaludek, tak střevo dost často drobně krvácí, což při běžném životě nezpozorujete, ale takto ano. Většinou se to po pár výplachách srovná a problém zmizí, je to stejné jako s odřeným kolenem, prostě umýt a nechat zatáhnout. Syrová brambora je na žaludek výborná, to klidně používejte a k těm dalším věcem se nedovedu vyjádřit, běžně je nepoužívám. Syrová strava opravdu jinová je, ale dá se vhodně kompenzovat stravou jangovou, čímž se stane vyváženou a to potřebujete jak v zimním, tak v letním období, jen rovnováha znamená zdraví. Nedostatek vitamínů skupiny B způsobují parazité, kterých má každý v sobě celou slušnou zoologickou zahradu a pak se není čemu divit, že jim chybí béčka, když si tím krmí svoje nezvané nájemníky. Pročtěte si tedy něco o parazitech a pokud máte nějaké domácí mazlíčky, tak ani nic číst nemusíte a rovnou si proveďte odčervení.