Anna píše:
Dobrý večer,
pane Jardo, vyrozuměla jsem z této diskuse, že máte psy, takže máte určitě dobrý vztah ke zvířatům a nebudete se tedy zlobit, když se na Vás obracím s prosbou o radu pro kozy.
Mohl byste mi doporučit něco "přírodního" co bych mohla dát kozám, které kašlou. Kašlou 2 kozy a to hlavně po ránu, když jdou ze stáje ven na pastvu. Ten kašel ale přetrvává už několik měsíců. Podle veterináře to může být nachlazení. Zkusili jsme jim dávat homeopatika, ale výsledek žádný. Tak jako pro sebe, tak i pro naše zvířata mám radši přírodní léčbu. Pokud to jde, veterinárním lékům se chci raději vyhnout.
Kozy jsou odčervené, očkované a celý den jsou venku na velké pastvině, do stáje chodí jenom na noc. Kromě toho kašle jsou v pohodě, nemají žádné známky nemoci, jsou v dobré kondici. Ještě mě napadlo, jestli nemohly vdechnout nějakou osinu v seně... a ta že by je dráždila ke kašli. Co by jim pomohlo, to něco co dráždí ke kašli, dostat z těla ven ?
Děkuji za radu.
No zvířat máme sice plný dům, ale zrovna kozy tedy nemám a nijak je neovládám. Mohu tedy pouze teoretizovat a vyzkoušel bych jim do pití přidávat v rozumné dávce neaktivované MMS, což celkem spolehlivě pomáhá na mnoho neduhů a uškodit jim to nemůže, pokud to nebudete s dávkou přehánět.