charlie píše:
Od r.1981 po druhé operaci strabismu (levé oko mám tupozraké) se mi začaly dělat před oběma očima černé nitky,černé chomáčky,černé skvrnky,dodnes to oční lékaři považují za zákalky ve sklivci a to se prý nedá lečit. V r. 1984 mi navíc zjistili zelený zakal, na který beru kapky BETOPTIK s přípravkem PROTEKTUM obsahující gingo jako doplněk stravy. Může životospráva týkající se stravování ovlivnit toto oční postižení? Případně změnit tento stav?
Konkrétně s tímto postižením zraku jsem se dosud nesetkal, ale nevidím důvod, proč by zrovna toto onemocnění nemělo jít ovlivnit. Stav zraku je ovlivněn celým řetězem poruch funkce dalších orgánů a kvalita zraku, pokud potíže nezavinil úraz, závisí hlavně na stavu jater a játra zase na plné funkci tlustého střeva. Zjednodušeně řečeno pokud není defekace organizmu dokonalá, což představují minimálně 2 stolice denně, vždy jsou přetěžována játra a logicky se stav očí kapkami, nebo mastičkami nemůže trvale zlepšit. Mimo dietního opatření, nutného pro zajištění dokonalé defekace, je nutná i očista jater a oční gymnastika, pro uvolnění svalstva očí. Jedná se o poměrně rozsáhlý soubor opatření, jehož přesný popis není možné řešit touto cestou a navrhuji setkání, kde si Vás vyšetřím a podle výsledku Vám mohu cíleně poradit co dělat, nicméně počítejte s tím, že regenerace nebude probíhat rychle. Oční vady, vzhledem k tomu, že jsou vlastně až poslední článek poruch orgánů, se upravují zase až po úpravě funkcí orgánů z jejichž dysfunkce vada vzniká. Jako úplně nezbytné je zaplavit tělo betakarotenem v tak velké dávce jak je možné a můžete prozatím zkusit vypít každý den cca 1 litr čerstvě vylisované mrkvové šťávy. Důrazně podotýkám čerstvě vylisované, protože lidé se domnívají, že šťáva zakoupená v obchodě může fungovat stejně. To je tragický omyl, tento produkt je vysoce kyselinotvorný, zatíží játra a logicky zrak zpravidla ještě zhorší. Pokud máte játra poškozená, tak se nelekejte změny barvy kůže po aplikaci této šťávy, je to projev detoxikace jater a po nějaké době se to upraví do normálu. Další kroky nejdou aplikovat obecně a musím Vás vidět, abych mohl radit tak, aby to mělo nějaký význam. Zavolejte mi na telefon uvedený na stránkách vpravo pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky.