evaj píše:
Prosím o radu. V r. 1995 jsem byl na operaci s hemeroidy, ale stav se o vrátil. Již několik let je opět mám, většinou krvácím, s různou intenztou. Dlouhodobě užívám Psyllium. Včera jsem dělal očistu střev pitím slané vody. Střeva byla zanesena, myslím, celkem běžně. Jinak ještě užíván tablety na klouby typu Condro a pod - střídám je. Asi 14 dní začínám pít hl. zeleninové šťávy, nejčastěji kombinaci mrkrv+celer+červená řepa. Někdy i zelí nebo brambor. Ve stravě se snažím vynechávat maso, což mi dělá dobře na klouby. Jinak jím běžná jídla. Jak mám pokračovat v nejbližších dnech, abych využil toho, že mám střeva čistá. ( Je mi 53 let ).
Děkuji
Hemeroidy ovlivňuje mnoho faktorů a stěžejní je nedostatek syrové vlákniny ve stravě, kombinovaný s katastrofálním nedostatkem organicky vázaného vápníku, hořčíku a zinku. Udržení zdravého prostředí ve střevě, je možné krátkodobě řešit pomocí doplňků stravy jako je Psyllium, ale na celý život to je nevhodné a problém to neřeší. Pokud Vás bolí i klouby, tak je překyselení organizmu celkem alarmující a je nezbytné to řešit systematicky. Sám jste si vyzkoušel, že maso je dobrý dodavatel kyselin, ale cukr, mouka, sůl, tuk a mléčné výrobky, tedy potraviny nazývané bílé jedy, jsou v mnoha ohledech horší než maso. Nejen, že dodají prázdnou energii a obdivuhodné množství kyselin, ale ještě dokáží škodit v mnoha dalších ohledech. Co způsobují si prostudujte pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky), téma (Pohled na bílé jedy), to Vám snad napoví, co děláte špatně. Šťávy jsou zdravé, ale šťávy neobsahují vlákninu a defekaci nenavodí. Aplikujte stravu, tak jak ji doporučuji pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky), téma (Příklad denního jídelníčku) a zařaďte do stravy ve větším množství strouhanou mrkev a listový špenát. Nyní v zimním období je čerstvý špenát těžko dostupný a také je zbytečně drahý, ale dobře funguje i špenát mražený do formy vajíček, od firmy Bonduelle v balení 450 g za cca 25,- kč, krájený a porcovaný. Je to výhodné na rozmrazování a použijete vždy jedno, až tři špenátová vajíčka do jídla, bez jakékoliv další úpravy. Pak by s vyprazdňováním neměl být žádný problém, ale pokud ano, tak provádějte pravidelně klystýry. Za týden proceduru zopakujte a pak již proceduru provádějte vždy po 14 dnech do odeznění potíží. Poté je frekvence očisty libovolná, ale já si myslím, že ve Vašem případě bych pod frekvenci 1x měsíčně nechodil.