Zorca píše:
Dobrý den. Píšu zde po našem včerejším telefonátu, protože mám nějaké nejasnosti.Vím, že bych našla spoustu odkazu tady, ale prosím o vyjímku, protože nevydržím u PC dlouho. Jsem po chemce hodně unavená, dnes mi zjistili špatné bílé krvinky a bolí mne a žežou oči. Hned jak mi bude lépe,prostuduji tento web. Prpsím tímto o zodpovězení: cascorbát je na zvýšení PH tak jako soda+melasa+citr.šťáva? Tedy mám brát 1.den 6gr.C +3g sody do šťávy(mrkvové)., toto množství vypít na 5 dávek a příští den zvýšit o gram. Zvýšovat tak dlouho až bude průjem - a co pak? Mám zkušenost, že když během dne vezmu 2 g C, mám ráno průjem. Dále se chi zeptat na stravu: ráno ovoce (může se míchat více druhů?), odpoledne brambory +?, večer zelenina(může se míchat více druhů?) - nezpůsobuje tolik ovoce a zeleniny kvašení? Jaký má být odstup od jídel mezi sebou? A čím nahradit bílkovinu když nemohu maso? Nemůže mi někdo, kdo v tom už umí chodit, napsat nějaký vzor jídelníčku? Zakysané výrobky také ne? Co tedy na střeva? A jaké jsou nejlepší potr.doplňky? Mám rakovinu prsa, chodím na chemoterapii a chtěla bych vědět, jak nejlépe eliminovat následky chemie.Nastudovala jsem si výrobu sirné patlanice, ale už jsem nestačila nastudovat jak se používá, s jakým jídlem, nebo jen tak? Vím, je to spousta otázek, ale kdyby se našel někdo ochotný mi napsat aspoň nějaký základ, jak začít, budu moc vděčná a slibuji, že hned, jak mi bude lépe, budu zde vše studovat.p.Jardo, včera jsem si objednala v lékarně tu značku papírku, kterou jste mi doporučil ale opět je na papírkách stupnice 6,7,8,9...nemá stupnici s desetinnými místy? Existují vůbec takové papírky. V lékarně mi řekli, že se to nedělá, že je k tomu třeba už vyhodnocení laboratoře - to se mi nezdá. Děkuji moc za odpověď.
Bílé krvinky startuje vitamín C, nebo kyselina chlorovodíková. Ne C askorbát je na dodávání vitamínu C, ale bez změny pH, protože samotný vitamín C je dost kyselinotvorný a pH razantně snižuje. S dodávkou vitamínu C se stoupá postupně do stavu průjmu, pak se vrátíte na dávku, kdy průjem nebyl a tu berete. Je to vlastně jediný postup, jak určit potřebnou dávku. To musíte vyzkoušet, jak vám, to bude svědčit, ale pokud dojde ke kvašení, musíte raději držet monodiety o jedné potravině na jedno jídlo, což kvasinkám naprosto nejméně vyhovuje. Jí se třikrát denně a odstup jednotlivých jídel optimálně 4 hodiny. Bílkoviny naprosto minimalizovat, protože je jednak na nic nepotřebujete a také vyloženě podporují bujení. Jídelníček si musíte vytipovat vysledováním při měření reakcí pH moče na jednotlivé potraviny a zdroje námahy, nebo emocí. Zakysané výrobky naopak ano, ale ne ty z obchodní sítě, tam vyhovuje pouze kyselé zelí z pytlíku a jinak pickles, domácí kefír a další produkty je třeba si dělat doma. Střeva pravidelně denně čistit pomocí klystýrů, nebo jiných zde popsaných technik. Jsou zde popsány, ale u vás minimálně vitamíny A, B většina variant, C, E, D3 a minerály, především hořčík, zinek, jód, selen, měď a bór. Na chemoterapie jsem vám svůj názor sdělil a co se týká užívání sirné patlanice, tak klidně i třikrát denně a dá se jíst jak samotná, tak s různým ovocem i zeleninou. Ty papírky jsou po celých stupních, ale mají nižší rozsah a jsou tedy diametrálně přesnější. U nás se běžně koupit nedají, je nutné je dovézt ze zahraničí a já je momentálně také nemám, ale jsou dvoudesetinové, nebo se dá pořídit pH metr, což se zde všechno probíralo.