zudlinela píše:
Dobrý den pane Jardo,posledni rok se mi velmi zhorsily problemy s ocima.Od 13 let mi postupne narustaji dioptrie az k dnesnim 6,5 /mam 34 let/ a jeste k tomu mam astigmatismus. Pred trictvrte rokem mi byl nahodne zjisten velmi vysoky nitroocni tlak /28,30/ a dostala jsem kapky na jeho snizeni. Po peti mesicich mi bylo delano podrobnejsi vysetreni a kapky mi vysadili, protoze mam silnou rohovku a zatim se to musi jen hlidat. Uz pri pouzivani kapek jsem zacala vnimat ruzne retizky ci smouhy popisovane tady jako sklivcove zakalky. Mam podezreni, ze to prave kapky zpusobily, protoze predtim jsem to skoro nevidela a ted je toho tolik, že me to moc trapi.
Chtela bych zkusit vyplachovat oci urinou, coz by mohlo pomoci snizit tlak v ocich a radi se to tady i proti parazitum v ocich, na ktere mam take podezreni.Dost me ale vydesila tato tady uvadena veta a tak mam nyni z toho strach.
POZOR! Zbavit se jich není zcela jednoduché, protože pokud jich zlikvidujete v oku hodně naráz, tak může vlivem jejich rozkladu dojít i k oslepnutí a to je většinou nevratné.
Myslite, ze je nebezpecne proplachovat oci urinou, kdyby tam paraziti byli? Mel by jste nejakou radu na me problemy?
Navic jsem pred ctyrmi mesici prodelala malarii po delsim pobytu v Amazonii. Lecili me chininem. Nevim, zda i to by mohlo mit se zakalky souvislost.
dekuji. Lenka
Tak s nákazou parazitů může souviset ledasco, nicméně té uriny se bát nemusíte, tím se nic pokazit nedá a lze si tím pouze pomoci. Další možností je aplikace koloidního stříbra přímo do oka, to jsem zde také umiňoval. Uvedené varování platí pro silná antihelmintika, která v takových případech mohou potíže opravdu vyvolat, čili to se vás nyní netýká.