dagi píše:
Kvůli kandidě jím teď vždy aspoň 2x denně kysané zelí, k snídani a obědu, nebo k obědu a večeři. Máte zkušenosti, kolik kysaného zelí je dobré sníst? Jaká je doporučená dávka na jedno jídlo? Teď jsem za týden snědla min. 1 kg kysaného zelí a říkám si, že to možná dlouhodobě také není dobré.
Oblíbila jsem si také vzít si s sebou do práce 2x týdně 350g brokolici rozmixovanou s půlkou avokáda a hrstí kešu ořechů. Ta brokolice je většinou mražená. Je to velice výživné jídlo a zaručeně vždycky mě po něm přejde hlad. Je to ale dobrá kombinace s těmi ořechy? Je takové množství brokolice dobré?
Kam jsem dřív dávala kysanou smetanu, dávám také kokosové mléko, třeba do jáhel se špenátem, nebo do toho kysaného zelí, ale nevím, jestli se jedná o vhodné kombinace.
Také mi byl doporučen chrom, jako potravní doplněk, jsou nějaké potraviny, ze kterých ho lze získat? Jako potravní doplněk se v anorganické formě podle informací na internetu skoro nevstřebává a v organické formě jsem ho koupila vázaný na kvasnice, což taky nemůžu, jelikož nechci množit kvasinky.
Jinak, jako zkušenost musím napsat, za pokusy zařadit do jídelníčku ovoce včetně třeba melounové šťávy mě tělo spíš trestá.
Když jsem si na dopoledne s sebou do práce brala okurku, mrkev, ředkvičky, proložené podle pocitu hladu jedním až několika plátky pohankového chleba, pak jsem si dala nějaký oběd (kysané zelí a nějaká další zelenina, někdy vařené brambory, luštěniny, špenát, sirná patlanina, avokádo) a doma pak zas něco podobného k večeři, někdy s pohankou nebo jáhlami, ke každému jídlu si 5 tablet chlorelly, tak defekace probíhala asi 7x denně, ale stolice byla celkem pevná a šlo to docela snadno. Čistit záchod už po sobě musím jen výjimečně, z čehož mám docela radost, ale v plivacím testu je těch mrch pořád dost;) Dokonce jsem na internetu objevila lékařské stránky, kde se píše, že asi v 1/3 žaludečních vředů se při operaci najde napadení kandidou. Na stejných stránkách se píše, že při pokusu v laboratoři kandida přežila v HCL 11 dní a dokonce prý se dokázala i množit.
Kysaného zelí můžete jíst tolik, kolik vám chutná. Ani u brokolice nevidím důvod k nějakým omezením, tedy také dle chuti. V případě, že vás to jídlo nenadýmá, je to vhodná kombinace a není tomu co vytýkat. U toho chromu opatrně, to by jste musela mít deficit potvrzený, jedná se o dost toxický prvek a při předávkování rád způsobí rakovinu plic, čili zde určitě nic nepřehánět, pouze dorovnat potvrzený deficit. Významnými zdroji chromu v potravě jsou sýry, maso, celozrnné výrobky, ořechy, černý pepř, černý čaj, kakao a játra. Velmi malé množství najdeme v ovoci, zelenině a rafinovaných obilných produktech . U doporučené denní dávky není přesně známá osobní potřeba, vzhledem k jeho obtížnému vstřebávání by se měla pohybovat okolo 200 μg/den. Skutečný denní příjem ovšem dosahuje často pouze 25-100 μg. Jinak dobrá defekace je naprostý základ a kvasinky postupně odbouráte i vhodnou suplementací minerálů a stopových prvků. Ovšem chce to mít udělanou vlasovou analýzu, aby jste šla na jistotu, jako třeba u toho chromu. Ty informace o kandidě jsou zajímavé, dejte sem prolink, ostatní se určitě také rádi dozvědí, jak silného mají protivníka.