Jarka67 píše:
Taky jsem se přidala k partě lidí, co si dávají do pořádku trávící trubice a vůbec celý organismus. Na syrové stravě a šťávách, oříšcích atd. jsem zhruba od února. Teď 3-4 týdny bojuji s opačným problémem a tou je vysoké pH moči. Dnešní průběh: Ráno 7,4 po obědě 7,6 v 16 hodin (hodinu po té, co jsem snědla nejen vývar z hovězího masa, ale vše, co bylo v něm - maso, zelenina) pH 8. Sliny jsou o poznání kyselejší - v 16 hodin to bylo 6,4. Teď (16:15)jsem do sebe kopla lžičku C rozmíchanou ve sklenici vody. Kamarádka přišla s teorií - vápník v moči: do doby cca před třemi roky jsem mívala pravidelně zánět ledvin, nebo močového měchýře. Že by se mi spustilo čištění právě této oblasti? Vyplavování usazeného vápníku, který tak razantně zvyšuje pH moče? V moči nic nenacházím. Ráno je tmavší (ne výrazně), přes den téměř bez zabarvení. Vždy čirá, bez jakýchkoliv usazenin.
To vápno se mě moc nezdá, já bych se prostě přikláněl k vysokému podílu zásadotvorné stravy a pokud ve stravě je třeba hodně okurek, tak se není čemu divit. Dlouhodobě je vysoké pH také celkem špatné, čili srovnat ho vitamínem C do normálu a toho céčka může být i několik lžiček denně, pokud vám to nevyvolá průjem, tak ho stejně potřebujete. Zánět ledvin je docela bolestivá komplikace a ten by jste asi jen tak nepřehlédla.