Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:40 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 7:22 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Je podle Vás lepší rozmixovat s olejem tvaroh nebo nějaký jogurt či kefír? Co z obchodu je nejméně organismus zatěžující a pro patlaninu nejvhodnější? Dnes jsem mixovala s tvarohem, a šlo to jaksi ztuha, těžko říct, zda v té hustotě to lze řádně namixovat ke kýžené chemické reakci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 9:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Je podle Vás lepší rozmixovat s olejem tvaroh nebo nějaký jogurt či kefír? Co z obchodu je nejméně organismus zatěžující a pro patlaninu nejvhodnější? Dnes jsem mixovala s tvarohem, a šlo to jaksi ztuha, těžko říct, zda v té hustotě to lze řádně namixovat ke kýžené chemické reakci.

To máte jedno, protože z obchodu není zcela vhodné nic, ale pořád je to lepší, než si ji nedělat vůbec. U toho tvarohu musíte přilévat trochu vody, jinak se to umixovat prakticky nedá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 8:52 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Běžně dělám SP podle klasického receptu (tvaroh+olej+semínka+voda) a před jídlem ji ozdobím pažitkou nebo cíbím. Zkusil jsem to ale pro změnu těsně před koncem mixování posypat na jemno rozemletými raw kakaovými boby a musím říct, že to chutná líp jak čokoládový jogurt. Být podnikatel, tak si to nechám patentovat a prodávám to jako nejzdravější svačinu světa. I ti vypasení čuníci ve školách by to museli milovat \"8)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 9:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Běžně dělám SP podle klasického receptu (tvaroh+olej+semínka+voda) a před jídlem ji ozdobím pažitkou nebo cíbím. Zkusil jsem to ale pro změnu těsně před koncem mixování posypat na jemno rozemletými raw kakaovými boby a musím říct, že to chutná líp jak čokoládový jogurt. Být podnikatel, tak si to nechám patentovat a prodávám to jako nejzdravější svačinu světa. I ti vypasení čuníci ve školách by to museli milovat \"8)\"

Tak to vám věřím, sám si něco podobného vyrábím z nepraženého kakaového prášku a je to výborné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:13 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Poprvé jsem vyzkoušela udělat si sirnou patlaninu z kefíru z 33% šlehačky. Ten hotový zákys ze šlehačky byl ale tak tuhý a mastný, že to mixér vůbec nebral. Musela jsem do toho přidat hodně vody, ani nevím kolik, pořád jsem přilévala a přilévala. Má to vůbec nějaký smysl, když to nakonec tou vodou zase rozředím a výsledná patlanina nebyla tučnější než normální z tvarohu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Poprvé jsem vyzkoušela udělat si sirnou patlaninu z kefíru z 33% šlehačky. Ten hotový zákys ze šlehačky byl ale tak tuhý a mastný, že to mixér vůbec nebral. Musela jsem do toho přidat hodně vody, ani nevím kolik, pořád jsem přilévala a přilévala. Má to vůbec nějaký smysl, když to nakonec tou vodou zase rozředím a výsledná patlanina nebyla tučnější než normální z tvarohu?

Takto by to asi nemělo význam, ale připadá mě dost divné, proč by jste z toho měla tak tuhý komponent, když mě se zde vyrobí celkem slušný, ovšem vysoce tučný kefír. Vyzkoušejte tedy pouze přidat nějakou šlehačku do mléka, třeba 50% a uvidíte, jak bude vypadat výsledek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 12:23 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Takto by to asi nemělo význam, ale připadá mě dost divné, proč by jste z toho měla tak tuhý komponent, když mě se zde vyrobí celkem slušný, ovšem vysoce tučný kefír. Vyzkoušejte tedy pouze přidat nějakou šlehačku do mléka, třeba 50% a uvidíte, jak bude vypadat výsledek.

A můžu poprosit o informaci, kterou přesně značku šlehačky používáte?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 2:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
A můžu poprosit o informaci, kterou přesně značku šlehačky používáte?

Tak jsem se ptal i manželky, ale přesnou značku neví, říká že kupuje různé, asi to musíte vyzkoušet, ona se domnívá že nelepší bude asi Kunín.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:06 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Tak jsem se ptal i manželky, ale přesnou značku neví, říká že kupuje různé, asi to musíte vyzkoušet, ona se domnívá že nelepší bude asi Kunín.

Děkuju. Používám Madetu. Dneska jsem dělala další dávku a bylo to to samé. Možná mám moc houbičky. Každopádně dneska jsem to ještě vylepšila a rozmixovala do toho špičku umělohmotné lžičky, když jsem to chtěla postrčit zeshora \":D\" Čili mám opravdu superzdravou potravinu \":)\"
Tuhle patlaninu asi narozdíl od kefíru neděláte každý den. Jak prosím skladujete houbičku? Už předem v té smetaně nebo v mléce?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Děkuju. Používám Madetu. Dneska jsem dělala další dávku a bylo to to samé. Možná mám moc houbičky. Každopádně dneska jsem to ještě vylepšila a rozmixovala do toho špičku umělohmotné lžičky, když jsem to chtěla postrčit zeshora \":D\" Čili mám opravdu superzdravou potravinu \":)\"
Tuhle patlaninu asi narozdíl od kefíru neděláte každý den. Jak prosím skladujete houbičku? Už předem v té smetaně nebo v mléce?

No zase tolik se nestalo, jen si nemyslete, že tu umělou hmotu nejíte, určitě ano, akorát o tom nevíte, protože to nevidíte. Ona hlavně nejde dělat tak rychle a většinou je potřeba ji nechat pracovat pomalu, třeba i v ledničce, čili skladuje se vlastně v lednici. Manželka tam dává toho mléka a smetany tak stejně a pak s tou výrobou není problém, případně se také dá prostě do nízkotučné varianty tuk přímo přidat, třeba rozpuštěné máslo, nebo kokosový tuk.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 2:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Vyzkoušela jsem patlaninu z bryndzy a je to mňamka. Ale zase se to špatně mixovalo. Fungovala by třeba zakysaná smetana?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Vyzkoušela jsem patlaninu z bryndzy a je to mňamka. Ale zase se to špatně mixovalo. Fungovala by třeba zakysaná smetana?

Ano, zakysaná smetana se také dá použít, ale vždy s tvarohem, protože v ní je již skoro jen tuk a musíte tam mít i sirné proteiny na které se lněný olej naváže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 03, 2011 1:44 am 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
Z těch pasterovaných tvarohů mi chutná pouze 10% BIO Filounský 250g ..... 33,-
(Rozmarýna Anděl Praha)
(Na farmě za polovic)

Od Madety v Albertu ..... 20,-.

Na domácí výrobu jsem objednal tvarožník z umělého vlákna tak jsem zvědav. \":D\"
(Mělo by stačit po a před použítím osprchovat teplou vodou a hotovo. Žádná vyvářka jako u bavlny)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 03, 2011 2:57 am 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
Může se tvaroh přitučnit máslem místo smetany?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 03, 2011 9:05 am 
Offline

Registrován: čtv úno 17, 2011 11:20 pm
Příspěvky: 110
Zdravím ,jsem tu nová a po dlouhém hledání určitě na správném místě. Moje potíže byly dost velké a pochopila jsem ,že jen já sama si rozhoduji o svém zdraví.Chtěla by Jardovi a vám všem ostatním moc poděkovat za vzájemnou pomoc a tím i těm novýmještě nevědoucím. Jsou tu takové věci, že naštěstí něco si pamatuji od maminky co říkávala jak se léčili a žili ,když nebylo peněz a ani lékařů, ale ani nebyly takové léky co víc škodí jak pomáhají(Když se poranili tak si to počurali a bylo dobře)
Ta sirná patlanina se mě přímo dotýká(candida).Mám prosbu, je to už delší dobu kdy bylo v tomto vláknu psáno, platí to o té brynze dosud prosím? \":)\" magdalena


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz