NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, takže robím ten 40 dňový klystírový maratón.... Mám otázky.
Keď ste robil tých 40 dní za sebou klystír Vy, tak ste čakal vždy na rannú stolicu ? Pretože ja čo robím klystír už 4-ty deň, tak márne môžem ráno očakávať stolicu... cítim, že mi trochu treba ísť na veľkú potrebu, ale nič... Potom si urobím klystír, a je to "vabank" - buď to v sebe udržím tri minúty počas sviečky (čo ma vie dosť mrzieť, lebo je to malý účinok) a potom rýchlo na WC, lebo niečo sa tlačí von..., alebo sa mi podarí to v sebe udržať 14 minút (4min sviečka, 6min na pravom boku, 4 min sviečka), a idem na WC. Proste ak by som chcel robiť klystír vždy po veľkej potrebe, niekedy by som musel čakať aj deň (v klystírovom období, lebo ak som ho nemal, tak som chodil na WC každý deň, často aj dva krát denne - na veľkú potrebu. Teraz akoby celá moja veľká potreba sa zmiešala s klystírom (lebo nebudem teraz čakať do takej 14-tej poobede pravidelne o hlade...keď ani doma nebudem...keď mi bude treba ísť sa vyprázdniť), čo má samo o sebe menší účinok, ako keby som si urobil klystír až po vyprázdnení...
Ako to bolo u Vás, pán Jarda ?
Ako to bolo u vás, diskutujúcich ?
Já jsem s tím nikdy neměl problém a spontánní ranní stolice byla vždy, ten problém asi plyne z roztaženého a unaveného střeva, protože jinak není problém ani ranní stolice, ani tu tekutinu v sobě na dvacet minut zadržet.