Erika píše:
Ja som to skusil už včera poobede (teda manželka). Asi o 15.30 mala pH 5.8, vypila jednú dávku (sóda, melasa a citr. šťava), po cca 3/4 hod sa pH zvýšilo na 6.5, vypila ďalšiu dávku a znovu po cca 3/4 hod pH = 7.5. To pH sa držalo na tejto hodnote bez ďalšej dávky na nezmenenej hodnote do neskorého večera a aj dnes ráno ostalo na rovnakej hodnote. Podľa toho, čo som čítal na tomto fóre, ráno by malo pH klesnúť na 5,5-6. Tak neviem, čo sa deje.
Grgací test sme už tiež dokončili, pred včerom grnutie prišlo po 3 minútach a 15 sec., včera slabé grgnutie po cca 1/2 minúte, dnes ráno cca po dvoch minútach ale tiež veľmi slabé grgnutie. Poradte, prosím, čo ďalej. Nejak mi to nesedí - pH moču nízke a HCl veľa. Dnes by som mal dostať kyselinu HCl, ale neviem teda, či ju môžeme použiť.
To probíhalo celkem správně a nijak nevadí pokud to kleslo až ráno, tělo je evidentně silně překyselené a i kdyby to nekleslo, tak se nic neděje, ale ne déle než dva dny, pak by jste to musel srazit větší dávkou vitamínu C. To krknutí musí být opravdu pořádné a nějaké miniaturní, to pak spíše po napití odejde bublina ze zaplynovaného žaludku a kyseliny by pak bylo opravdu velký nedostatek. Kyselinu prostě vyzkoušejte dodávat, tím se většinou nic pokazit nedá a pokud nebude nějaká negativní reakce, tak nevidím důvod ji nedodávat. Mnoho lidí ji pije i z jiných důvodů a i tak má velice pozitivní vliv na celkové zdraví a vitalitu.