Dave píše:
Dobry den Jardo,jiz delsi cast se pohybuju na vasem foru,obcas prispeju,ale vetsinou jen prihlizim.Mnoha radami se ridim,vetsinu jsem na sobe vyzkousel.Stale se vsak nemohu zbavit chronickych problemu se zanety dutin,snizenou imunitou a stresem.Nejspis sem si toho nabral moc.Dve male deti,dalkove studium VS,prace ve ctyrsmenem provozu.Take muj predesly zivot byl plny omylu a prehmatu,ikdyz jsem se v ramci posilovani vzdy zajimal o zdravou a plnohodnotnou vyzivu,stejne sem se cpal vecmi,ktere ani zdaleko neodpovidaji potrebam cloveka.To uz ted vim a snazim se postupne zmenit veskere sve zivotni navyky,v ramci moznosti.Presto(nebo mozna prave proto)mam pocit,ze me zdravi se jeste zhorsuje.Sice se muj prechod k alternativnimu stravovani a zivotu kryje s nastupem na Vs a narozeni deti(zhruba posledni 2-3 roky),presto neustale posloucham od manzelky,ze za to muzou prave ty ocistne techniky,a premira ovoce a zeleniny,ze jim malo masa apod.Shodil jsem 15kg,vypadam vyhuble a pobledle.Kazdy se me pta jestli nejsem nemocny.Posledni kapka,ktera me nakopla k napsani teto zpravy,byla tento vikend.Po snezeni 4 jablek ve ctvrtek me silene rozbolelo bricho,nejprve sem myslel,ze sem se dopusitl nejake dietni chyby a ze to prejde.Nejedl jsem skoro den a zadne zlepseni.Bolesti v oblasti solaru plexu,pocit prekyseleni,plnost,tlak,plynatost.Nastesti bez zvracerni,prujmu a paleni zahy.Nakonec jsem po probdele noci v nedeli skoncil na pohotovosti.Dostal jsem leky,ktere tlumi prekysleni -Ortanol.Zaznamenal jsem lehkou ulevu,ovsem bolest pretrvava,zvlast kdyz se co 2 hodiny nenajim.Informace sem z lekare musel dolovat,pravdepodobne se pry jedna o zanet.Mam se vyhybat prekyselujicim jidlum(zadny alkohol,kava,cigarety,smazene- nic z toho stejne nekonzumuju).Co me zarazi je fakt,ze jsem si zkousel test na HCl a po poziti jedle sody na lacno sem si krknul az tak za pul hodiny.Takze jsem naopak predpokladal malo HCl,ted se dozvidam,ze naopak a ze naopak musim jeste HCl potlacit.Kruci a cim pak budu natravovat jidlo?A co mam teda jist,kdyz ovoce nejspis kyseluje,kefir tez,zelenina,no nevim,na kombuchu asi muzu taky zapomenout.Ted babo rad.Respektive kdyby jste byl tak hodny a napsal mi svuj nazor,pripadne poznatky s podobnymi pacienty.Nejakou radu ohledne stravy,ceho se vyvarovat,co naopak doporucujete.Diky moc za odpoved,s pozdravem David
Jak moc kyseliny, pokud po sodě nekrkáte, tak tam žádnou kyselinu prostě nemáte a v tom případě je potřeba ji dodat, což si můžete naprosto jednoduše vyzkoušet a je vysoce pravděpodobné, že tím vaše komplikace budou minulostí. Osobně bych v této celé peripetii nic jiného zatím nehledal a i kdyby to byl lehký problém se slinivkou, tak ji kyselina pomůže také, případně můžete vyzkoušet tablety Pancreolan.