Jarda píše:
Zde si nejsem zcela jistý, jaký hormon by u vás zabral, čili to zkusíme vylučovací metodou. U mužů, pokud mají málo vlasů z důvodu přebytku testosteronu, většinou stačí dodat estrogeny a vlasy oživnou. U vás je jich moc, čili by se to teoreticky mohlo řešit obráceně, ale opravdu netuším, zda jde o správný postup. Nejúčinnější na plešatění je v tomto případě metoda, která není v místních podmínkách příliš vynášená a to dárcovská urinoterapie. Praktikuje se tak, že plešatý muž pije čerstvou urinu mladé ženy, která produkuje veliké množství estrogenů. Je to metoda obdivuhodně účinná a kromě počátečního přirozeného odporu zcela bez rizika. Předpokládám, že by to mělo fungovat i obráceně, ale nikdy jsem to v praxi nezkoušel a nemohu to tedy s jistotou tvrdit, nicméně je to možné. Pokud by to fungovalo obráceně než u mužů, tedy že máte přebytek testostetonu, což je většinou zdrojem tohoto problému, tak by ta urina musela být od mladé ženy, nebo se zaměřit na potraviny obsahující fytoestrogeny, což je jednodušší, než dodat stravou testosteron. Vhodné by také bylo srovnat štítnou žlázu, nadledvinky a žlázy vůbec, protože i minerální deficity a nedostatek stopových prvků to může klidně dělat, čili zde je vlasová analýza celkem nutná.
Přeji hezký večer a děkuji Vám za odpověď. Řešit moje potíže (hirsutizmus) urinoterapií, na to opravdu odvahu nemám, ale mohla bych se zaměřit na potraviny, které obsahují fytoestrogeny, můžete mi prosím poradit jak a co, aby to bylo co nejefektivnější, dá se k tomu využít i vámi doporučovaný zelený nápoj? Na vašich stránkách jsem se dočetla o detoxikaci tlustého střeva, jater(na což se chystám), ale jak srovnat štítnou žlázu, nadledvinky a ostatní hormonální žlázy, to jsem neobjevila, a tak vás prosím o radu, moc děkuji, děkuji i za Váš čas.