slunce píše:
Zdravím
před časem jsem se ptala na Váš názor na test
http://www.food-detective.cz/intolerance-potravin Tak dnes jsme test dělali s doktorkou a výsledek - nesnášenlivost -alergie nejvíc na para ořechy a pak pšenice žito kukuřice rýže droždí- bez čeho se dá žít .Plivací test býva celkem dobrý jen občas provázky .Ekzém je na ústupu Ale kůže je stále drsná a hodně suchá ,drobné šupinky , co byste ještě poradil? Svědění je velké a nejvíc v noci kdy toho moc nenaspím . Budím se kolem 12 usínám tak kolem 3h .Kefír i sirnou patlanici dělám beru vitamíny ,zeleninu spíše mírně dušenou . díky za Vaše rady a odpovědi
Pšenici a žito stejně nejezte, měla byste být alespoň po dobu nejakutnější léčby na bezlepkové a bezmléčné dietě, stejně tak vynechte vejce. Nepíšete co děláte pro střeva, pokud jsou zanesená tak pouhá úprava stravy bude mít menší nebo pomalý účinek. A dále játra, to je další orgán který má u ekzému extrémní význam a kde často bývají značné problémy - prostudujte stránky
http://www.dedekkorenar.cz konkretne je tam dobry clanek o jatrech s nazvem JON
S tou mírně dušenou zeleninou děláte asi dobře, nicméně jisté to není, Už delší dobou se zajímám o to, zdali je pro ekzematika vhodnější méně dráždivá lehce vařená strava bez enzymů anebo potencionálně dráždivá čerstvá zelenina a ovoce plná vitamínů a enzymů. Už jsem ohledně tohoto přečetl řadu analýz a konzultoval řadu odborníků většina prostě krčí rameny a přiznává že neví. Můj názor je zkusit vynechat ovoce úplně a zeleninu dusit v páře po dobu akutních problémů. Ty jakmile zmizí tak pomalu zařazovat čerstvou zeleninu a to předevšímu tu zelenou - špenát, saláty a vyvarovat se rajčat, mrkve apod. No a pak nezbývá než zkoušet, testovat, potraviny zařazovat a vyřqazovat. Cílem by měl být stav kdy tělo se vyladí a přestane reagovat podrážděně na syrové potraviny. To ale může trvat roky.
Je fajn že se vám daří lépe. Držte se a pokud možno pište na toto téma do vlákna o atopickém ekzému které je tu založené.