NOWOCAYN píše:
Dobrý večer, pán Jarda. Došiel mi od Vás balík (zajtra poň pôjdem na poštu).
Mám otázku k dávkovaniu týchto prípravkov...
Chlorid zinočnatý
Kyselina boritá
Chlorid meďnatý
(čo sa týka Lugolovho roztoku, HCL, epsomskej soli, lychoořešnice, lékořice... dávkovanie si ľahko vyhľadám na fóre, v týchto prípadoch je o tom písané).
Zaujíma ma :
1. Koľko kvapiek chloridu zinočnatého = 10, 50, či 100mg zinku (stačí jeden údaj, násobiť a deliť viem)
2. Koľko kvapiek chloridu meďnatého = 1mg medi ?
3. Koľko kvapiek kyseliny boritej = koľko bóru ?
čo sa týka bodu 1. a bodu 2., dávkovanie si vyčítam z fóra (koľko mg denne potrebujem, som si vedomý, že rozdiel medzi ch. zinočnatým a ch. meďnatým v dávkovaní bude asi 50:1 v prospech zinočnatého, všetko vyčítam), ale ak máte čas, môžete to zrekapitulovať pre mňa a ostatných
čo sa týka bodu 3., nemám šajnu, koľko bóru denne potrebujem, a koľko bóru je štandardizovaného napríklad v jednej kvapke chloridu borečnatého.
Posledná otázka : záleží na kvapátku ? stačí to najlacnejšie kvapátko (sklenené, s gumou naťiahnutou na jeden koniec sklenenej trubky, ale kvapky nie sú vždy rovnaké.....), alebo si treba zadovážiť nejaké kvalitnejšie ?
Ďakujem za odpoveď na tieto dôležité body.
Veškeré údaje jsou uvedené na obalech a pokud k tomu bude dotaz, což nepředpokládám, tak se znovu ozvěte. Kapátko stačí jakékoliv, ale ty údaje na obalech jsou na metrickou kapku, tedy 20 kapek na 1 ccm a pokud budete mít jiné, tak si to přepočítat na správné množství. Třeba budete mít kapátko, které kape 25 kapek a pak tedy musíte dát adekvátně větší počet kapek, čili ani to není problém.