tomaso píše:
Tak jsem obdržel rozbor vlasů z Biomolu. K mému velkému překvapení nemám nedostatek hoiřčíku, jak bych čekal dle častých křečí, ale mám velmi výrazný deficit K a Na. Pravda je, že když jsem dříve pil při sportu roztok soli s cukrem a aspirinem, dost to pomáhalo... Také je tam pod míru jód, železo, stroncium a berylium. Doporučují mi značně omezit polysacharidy (kaše, brambory...) a téměř vyloučit jednoduché cukry, potažmo ovoce a ovocné šťávy (už mám objednaný Angel Juicer...). Ovocné šťávy jsem si dost oblíbil a už několik měsíců nesnídám chleba, ale ananas, jablko, mrkev se sirnou patlanicí a ořechy... Je fakt, že tam uvádějí nutnost zpomalit metabolismus (katabolismus) a to možná právě ta patlanice s ořechy dělají... Taky bych měl úplně vynechat jižní ovoce, hlavně v zimě )právě jsem si koupil bednu grepů, bednu pomerančů a bednu ananasů...)... Doporučeny teplé snídaně a konzumace více bílkovinné a tučnější stravy. Fakt je, že na pravidelných každoročních odběrech krve mám vždy snížené bílkoviny. Nejsem nijak typicky nemocný, ale jsem dost hubený (tělu to ale nijak nevadí) a nemůžu sežrat kde co, jako jiní, neb se pak nafouknu a pob.... Jako bych si neuměl vážit stavu NIC (nevím o zažívání) a musel si pořád nějak škodit nevhodnými kombinacemi. Taky jsem dost často bez energie. Rád usínám...celý život... V poslední době si uvědomuju, jak velmi intenzivně žiju ve spánku.. to jsou fakt reálné výjevy s místy a lidmi, které jsem třeba ani nikdy nepotkal... V reálném životě jsem pak takovej pasivní, do ničeho nejdu naplno. No, to už s vlasovou analýzou moc nesouvisí, ale trošičku asi taky, že...
Ta konkrétní doporučení se dají respektovat i jinak než pojídáním tučných uzenin a určitě se dají vyhledat i vhodné kombinace potravin ze sféry zdravé výživy. Ani s tím naprostým vynecháním jižního ovoce nejde o cosi nutného, spíše vhodného, protože v zimním období ještě navíc ochlazuje organizmus. Tu energii hledejte v tom jódu a stopových prvcích, při jejichž nedostatku se netvoří potřebné enzymy a tělo není schopno správně pálit cukry a tuky.