Absolvovala jsem kolonhydroterapii před dvěma lety. Měla jsem dlouhodobé potíže s plynatostí, která mě velmi trápila. Byly mi diagnostikovány plísně ve střevě. A tak jsem se chtěla pročistit. Procedura mi připadala velmi psychicky náročná. Možná to tak mám jen já, ale připadala jsem si hrozně nesvá, bylo to jako bych měla průjem, nemohla si zajít na záchod a někdo mě při tom pozoroval
.. navíc mám asi kratší konečník, protože hadice do mě nešla dobře zastrčit a několikrát při proceduře vyklouzla a udělala pode mnou pěkný nepořádek
(umíte si představit). Po tom jsem si připadala ještě více trapně. Po dvou procedurách jsem necítila žádný efekt, po třetí jsem se cítila krásně odlehčená, euforická
.. avšak ještě ten den večer jsem dostala horečku a týden jsem stonala. To mě odradilo od další návštěvy, ačkoli paní, která mi tu terapii prováděla mi pokračování doporučovala, neboť ze mě pořád ještě vycházely kusy stolice. Kromě euforie po 3. výplachu jsem efekt nezaznamenala. Možná jsem měla pokračovat, ale měla jsem už strach, abych si tím nezpůsobila ještě větší zdravotní obtíže. Nyní mě zase trápí špatné trávení, plynatost atd. Zajímám se o ajurvédu, která místo kolonhydroterapie doporučuje basti - do tlustého střeva je aplikován olej. Je to prý šetrnější ke sliznici (výplachy vodou ji prý vysušují?) a podporuje to růst příznivých miroorganismů. Problém u mě je, že se vždy rozhodím stresem, když cítím úzkost, uklidňuji se jídlem, čímž si rozhodím zažívání a dál si pěstuju ty kvasinky atd.. Tak nevím, jestli mají takové procedury pro mě nějaký smysl..
Snad se časem dám více do pohody neboť stav, ve kterém jsem teď, je dost mizerný..věčně úzkost, podrážděnost, deprese. Vždycky si řeknu: Až překlenu stresové období, budu se o své tělo vzorně starat.. jenže po odpočinku je další stresové období a tak jsem pořád tam kde jsem:)