Kometa píše:
Některé věci z Lidlu nejsou špatné, ale
mléčné výrobky Pilos jsou odpad a váš pokus to potvrzuje. Máme s přítelem zkušenost, kdy jsme si na sobě nezávisle koupili kefír od Pilosu a oběma nám bylo opravdu šeredně špatně.
A když ochutnáte jogurt tak zjistíte, že to moc jogurt ani neni, takže bůh ví, co je v tom másle. Za tu cenu to může být skoro cokoli
Člověk je někdy v šoku když nakoukne pod pokličku technologické výroby potravin. Třeba nedávno jsem žasla, když jsem se dočetla, že sojové boby na běžné sojové omáčky se vaří v NaOH. V téže látce se také louhují olivy, aby se staly poživatelnými... Ale ani po jednom z toho mi špatně není, takže to asi zas tak neškodí, jen překvapí
To je zaujimave, ani mne maslo Pilos nechutilo. Je ale najlacnejsie na trhu v podstate. Preto ma zarazilo, ze jeden typek ho na porade.sk strasne obhajoval, ze mu pripomina maslo, ako ked to kedysi davno robili na dedine rucne. Tak neviem, mozno tam nahadzu co im prijde pod ruku, raz niekde skupia kvalitne maslo, ktore bolo v nadbytku, inokedy im tam dojde humus. Celkovo ale s tymi mliecnymi vyrobkami suhlasim, aj ten vyber tvarohov, co tam maju, je totalne otrasny.
Masla ako Liptov mi ale prijdu strasne drahe... inak je chutne to ano. Je to casto cez 9 eur za kilo, Pilos ma 5,5 za kilo.
Hladal som teda nejake lacne a narazil som na Clever. Na prekvapenie bolo dobre, hoci tento test som nerobil. Potom som si ale vsimol, ze tam maju dva druhy, takze asi tam bude ten problem, ze raz bude dobre, raz zle, podla toho, ako sa im podari niekde skupit prebytok a vybavit dobru cenu. Neskor som zistil, ze to dobre maslo clever bolo Tatranske maslo, prebalene do obalu Clever, a o 30% lacnejsie, ako ked si ho clovek kupi ako Tatranske maslo.
To vazene maslo zo stanku zo salasa mam moznost kupovat aj ja, je to okolo 7,2 za kilo, co nieje zas najhorsia cena, tak ho vyskusam.
Inak najlepsie maslo, ake som zatial jedol, je BIO maslo od firmy milko (mava ho Terno), je 200g a ma zeleny napis. Bohuzial je nekrestansky drahe (skoro 12 euro za kilo).