Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 2:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob bře 05, 2011 10:15 pm 
Administrátor
Administrátor

Nicol181 píše:
Chtěla by jsem se zeptat kolik člověk průměrně shodí při 15denním půstu. Chystám se na něj, ale trochu mě trápí abych neshodila příliš mnoho kilo. Děkuji \":-)\"

Jak píše RadkaS, hodně se to liší a hubení shazují zpravidla mnohem méně než tlustí, ale konečný úbytek se špatně odhaduje, záleží na zamoření těla.

PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2011 3:02 pm 

Dobrý den, mám dotaz, jestli se mám pouštět do 15denniho pustu (7denni uz mam), když me je 18 a bmi mám pouze 17,9 (před čtyřmi měsíci ve svých "kulturistických letech" jsem mel 23,0 s minimem tuku) zajímá mě pouze váš názor, jestli to vzhledem k věku nebo váze v žádném případě nedoporučujete, nebo jak..? (pusty delam hlavne z duchovnich duvodu)

PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2011 10:26 pm 
Administrátor
Administrátor

Rugrodh píše:
Dobrý den, mám dotaz, jestli se mám pouštět do 15denniho pustu (7denni uz mam), když me je 18 a bmi mám pouze 17,9 (před čtyřmi měsíci ve svých "kulturistických letech" jsem mel 23,0 s minimem tuku) zajímá mě pouze váš názor, jestli to vzhledem k věku nebo váze v žádném případě nedoporučujete, nebo jak..? (pusty delam hlavne z duchovnich duvodu)

To BMI je sice dost nízké, ale pokud se na to cítíte, tak proč ne. Věk by již nijak vadit neměl a měl by jste být tedy schopen odhadnout své možnosti, na to vám těžko někdo odpoví jinak.

PříspěvekNapsal: sob bře 12, 2011 8:38 pm 

Děkuji moc, šlo mi jen o to, že jsem pořád slýchaval, že jsem ještě ve vývinu..
přeji všem zdar a dobrou náladu..

PříspěvekNapsal: pon bře 14, 2011 11:08 am 

Dnešním dnem začínám s mým prvním půstem, chystám se hnedka na 21. Objednal jsem si destilátor z půst.cz a než mi dorazí chodím si pro destilku do lékárny u mé přítelkyně na vesnici. Paní lékárnice mi sdělila, že má starší destilátor a za hodinu je schopný udělat až 4 litry. 1l za 10,-Kč. Ještě jsem se jí neptal jak často ho čistí atd., ale chci se Jardo zeptat, jestli je nutné tuto destilovanou vodu nechávat zmrazit kvůli kryst. mřížce? Samozřejmě si destilku nechávám čepovat do skla a nechávám si ji zmrazit ve skle, ale je to vcelku problém kvůli malému mrazáku. \":)\" A co remineralizační koupele je možné je provádět během půstu?

PříspěvekNapsal: pon bře 14, 2011 7:53 pm 
Administrátor
Administrátor

qup píše:
Dnešním dnem začínám s mým prvním půstem, chystám se hnedka na 21. Objednal jsem si destilátor z půst.cz a než mi dorazí chodím si pro destilku do lékárny u mé přítelkyně na vesnici. Paní lékárnice mi sdělila, že má starší destilátor a za hodinu je schopný udělat až 4 litry. 1l za 10,-Kč. Ještě jsem se jí neptal jak často ho čistí atd., ale chci se Jardo zeptat, jestli je nutné tuto destilovanou vodu nechávat zmrazit kvůli kryst. mřížce? Samozřejmě si destilku nechávám čepovat do skla a nechávám si ji zmrazit ve skle, ale je to vcelku problém kvůli malému mrazáku. \":)\" A co remineralizační koupele je možné je provádět během půstu?

To asi děláte celkem blbost, půsty jsou bez tréninku docela obtížná disciplína a rozhodně bych vám neradil to přehánět bez zkušeností. Zmrazení určitě vhodné je, ale nutné není, přičemž mrazit vodu ve skle, to slyším poprvé a moc se mě to nezdá. Remineralizační koupele nijak nevadí a na prohřátí jsou dobré.

PříspěvekNapsal: pon bře 14, 2011 11:36 pm 

Dobry den qup, presne jak rika Jarda, pokud nemate zadne zkusenosti, nemate ucitele a ani nemate zadny zavazny zdravotni problem, tak silne nedoporucuji ihned se vrhnout do 21ky.

Je velmi vyhodne ziskat zkusenosti z kratkodobych navratovek, ktere jsou mnohem narocnejsi, nez samotny pust a da se v nich udelat spousta chyb.

Ale je to cele na Vas, sve zdravi mate ve svych rukou, pokud to date vcetne navratovky bez chyby hned napoprve, tak jedine dobre pro Vas \":wink:\" pamatujte ze pokud to nezvladnete, muzete si i hodne ublizit \":evil:\"

PříspěvekNapsal: čtv bře 31, 2011 9:24 pm 

Dobrý den,
Myslíte, že je dobré začít hned se 7denním půstem ? Já jsem vpodstatě bez problémů, ale kamarád se kterým to chcem držet má alergii, atopák, únavu a jistojistě je to ještě podpořený kvasinkou. S půstem mám zkušenost pouze já a to cca 2denní. Osobně myslím, že kratší půsty spíš trápí psychiku, když už, tak alespoň víc jak tři dny...Zároveň s půstem chceme alespoň dvakrát denně odplavovat bordel klystýrem...Děkuju za odpověď

PříspěvekNapsal: čtv bře 31, 2011 9:51 pm 
Administrátor
Administrátor

meky píše:
Dobrý den,
Myslíte, že je dobré začít hned se 7denním půstem ? Já jsem vpodstatě bez problémů, ale kamarád se kterým to chcem držet má alergii, atopák, únavu a jistojistě je to ještě podpořený kvasinkou. S půstem mám zkušenost pouze já a to cca 2denní. Osobně myslím, že kratší půsty spíš trápí psychiku, když už, tak alespoň víc jak tři dny...Zároveň s půstem chceme alespoň dvakrát denně odplavovat bordel klystýrem...Děkuju za odpověď

Tak ono to dobré je, ale jde o návratovky a pokud je nemáte pozvolna zažité, tak při delších půstech s tím může být docela slušný problém a osobně bych do toho bez zkušeností nikoho netahal. Pokud ten týden budete umět vy sám, tak do něj můžete tahat někoho dalšího, ale jinak je to nesmysl.

PříspěvekNapsal: sob dub 02, 2011 6:08 pm 

Zítra tomu bude 21 dní a můj první půst bude za mnou, tedy polovina a zrovna ta nejlehčí, proto mám toho taky dost nastudováno přečetl jsem celou knihu no spíš diskuzi z knížky půst.cz a pročetl celé fórum a několik děníčků od kratkodobých i dlouhodobých půstařů. Vím tedy, že správná návratovka je to nejdůležitější. Jíst hrst napařené zeleniny jenom a pouze, když bude opravdový hlad a ne chuť což může přijít i za dva dny. Co jsem se dočetl určitě se vyhýbat v návratovce 5 bílým jedům, což já už dodržuju cca. rok od doby co jsem změnil svůj život.
Jde mi teď o to jak to vidíte s ovocnýma a zeleninovýma štávama. Určitě bych je radši ředil destilkou a začal s nima asi, až od třetího dne nebo později? Nebo na to máte jiný názor? Určitě se vyhýbat grepům a radši všem tropickým ovocým nebo myslíte, že po delší době můžu začít vždy lehce s malým množstvím a vyzkoušet co tělu sedne (jablečná štáva s mrkví ředěná destilkou, nebo pomeranč s jablíčkem, mrkví. Ovocné vždy ráno a nějaká zeleninová štávička odpoledne před napařenou zeleninou pro start enzymů před jídlem? V pondělí budu ještě pít destilku od rána a až nakoupím nějakou bio zeleninu, tak si ji napařím) Proto mám trochu nejasno v těch štávách ovocných, zeleninových. Četl jsem, že někteří lidi konzumují v návratovce i ovoce, ale o to se asi moc pokoušet nebudu. Tuky a oleje bych radši asi taky v návratovce vynechal.
No prostě se radši zeptám i když mám informací dost "radši dvakrát měř jednou řež" než něco pokazit, tak jako hodně lidí co jsem četl jejich zkažené návratovky. Děkuju za jakoukoliv odpověd.

PříspěvekNapsal: sob dub 02, 2011 8:05 pm 
Administrátor
Administrátor

qup píše:
Zítra tomu bude 21 dní a můj první půst bude za mnou, tedy polovina a zrovna ta nejlehčí, proto mám toho taky dost nastudováno přečetl jsem celou knihu no spíš diskuzi z knížky půst.cz a pročetl celé fórum a několik děníčků od kratkodobých i dlouhodobých půstařů. Vím tedy, že správná návratovka je to nejdůležitější. Jíst hrst napařené zeleniny jenom a pouze, když bude opravdový hlad a ne chuť což může přijít i za dva dny. Co jsem se dočetl určitě se vyhýbat v návratovce 5 bílým jedům, což já už dodržuju cca. rok od doby co jsem změnil svůj život.
Jde mi teď o to jak to vidíte s ovocnýma a zeleninovýma štávama. Určitě bych je radši ředil destilkou a začal s nima asi, až od třetího dne nebo později? Nebo na to máte jiný názor? Určitě se vyhýbat grepům a radši všem tropickým ovocým nebo myslíte, že po delší době můžu začít vždy lehce s malým množstvím a vyzkoušet co tělu sedne (jablečná štáva s mrkví ředěná destilkou, nebo pomeranč s jablíčkem, mrkví. Ovocné vždy ráno a nějaká zeleninová štávička odpoledne před napařenou zeleninou pro start enzymů před jídlem? V pondělí budu ještě pít destilku od rána a až nakoupím nějakou bio zeleninu, tak si ji napařím) Proto mám trochu nejasno v těch štávách ovocných, zeleninových. Četl jsem, že někteří lidi konzumují v návratovce i ovoce, ale o to se asi moc pokoušet nebudu. Tuky a oleje bych radši asi taky v návratovce vynechal.
No prostě se radši zeptám i když mám informací dost "radši dvakrát měř jednou řež" než něco pokazit, tak jako hodně lidí co jsem četl jejich zkažené návratovky. Děkuju za jakoukoliv odpověd.

Na ty šťávy mám stejný názor a není dobré spěchat hlavně na ty ovocné. Jinak to máte nastudované dobře, nicméně zde vždy méně znamená více, tedy rozhodně nespěchat a to je také asi ten největší problém. Bílé jedy a jiné speciality určitě ne, ani náznakem a tělo si z minima bere maximum, čili ani velké dávky tuků nemají opodstatnění.

PříspěvekNapsal: pát dub 08, 2011 9:51 am 

Dobrý den,

mám za sebou několik 1, 3, 7. Těd dělám 7 podle pust.cz . Veřím že to budě OK. Zbývají mi 2 dny. Vaha šla dolu cca o 4kg.
Hledám učitele pro 14 a 21.

Předem děkuji za odpověď a přeji všem na tomto fóru hezký den!

IKA

Naposledy upravil IKA dne pát dub 08, 2011 10:40 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon dub 11, 2011 9:03 am 

No já sice dal svůj první půst a to hned 21 a to jsem neměl žádné praktické zkušenosti a dneska mám 8 den návratovky, ale radit někomu a nebo se stát ještě jeho učitelem a někoho vést na to si netroufám :) Ted, už piju normálně ráno ovocné štávy jablko mrkev, i ořechové mléko s mrvkí trošku posnídám malé jablíčko a po práci před napařenou zeleninou si dám už normálně štávu z řepy mrkve, nebo brokolice, mkrve či okurky a pak jím, ale zvládám to v pohodě a žádné problémy nemám, ale množství stále dodržuju na uzdě i když chutě se přecpat jsou :)

PříspěvekNapsal: pon dub 11, 2011 11:14 am 

Dobrý den, pane Jardo, chtel bych se zeptat, jsem dnes v 9. dnu půstu (z duchovních důvodů + proti kvasinkám)
je mi 18, měřím 191cm, před půstem bmi 16,4 (na protikvasinkové dietě jsem zhubl za měsíc skoro 10 kg)
od skoly mám celý půst voraz, protože bych to fyzicky nezvládl.. Převážně jde o to, že i přes celkově dobrý psychický stav v průběhu půstu nejsem schopen téměř vůbec chodit (od 4. dne tak max 750m denně), ani jinak se fyzicky namáhat, ale nevím, zda to má na svědomí vymírající kvasinka, nebo spíše už dost velká podváha.

váha váhový úbytek
(kg) (kg)
1) ne, 3. duben 2011 60,3 0,7
2) po, 4. duben 2011 59,6 0,7
3) út, 5. duben 2011 58,9 0,4
4) st, 6. duben 2011 58,5 0,6
5) čt, 7. duben 2011 57,9 0,6
6) pá, 8. duben 2011 57,3 0,2
7) so, 9. duben 2011 57,1 0,4
\"8)\" ne, 10. duben 2011 56,7 0,2
9) po, 11. duben 2011 56,5

nyní mám tedy bmi 15,5.. Vydíte velký problém, když budu při půstu pokračovat (kvůli nedostatečnému pohybu/váze)?
děkuji moc předem za odpověď..

Ps.: pocítil jste u svého 28-denního půstu 1. acidotickou krizi? pokud ano nevzpomínáte si kolikátý den?

Moc si Vás vážím a přeji, aby se Vám dařilo přímo úměrně s tím kolika lidem pomáháte

PříspěvekNapsal: pon dub 11, 2011 9:39 pm 
Administrátor
Administrátor

Rugrodh píše:
Dobrý den, pane Jardo, chtel bych se zeptat, jsem dnes v 9. dnu půstu (z duchovních důvodů + proti kvasinkám)
je mi 18, měřím 191cm, před půstem bmi 16,4 (na protikvasinkové dietě jsem zhubl za měsíc skoro 10 kg)
od skoly mám celý půst voraz, protože bych to fyzicky nezvládl.. Převážně jde o to, že i přes celkově dobrý psychický stav v průběhu půstu nejsem schopen téměř vůbec chodit (od 4. dne tak max 750m denně), ani jinak se fyzicky namáhat, ale nevím, zda to má na svědomí vymírající kvasinka, nebo spíše už dost velká podváha.

váha váhový úbytek
(kg) (kg)
1) ne, 3. duben 2011 60,3 0,7
2) po, 4. duben 2011 59,6 0,7
3) út, 5. duben 2011 58,9 0,4
4) st, 6. duben 2011 58,5 0,6
5) čt, 7. duben 2011 57,9 0,6
6) pá, 8. duben 2011 57,3 0,2
7) so, 9. duben 2011 57,1 0,4
\"8)\" ne, 10. duben 2011 56,7 0,2
9) po, 11. duben 2011 56,5

nyní mám tedy bmi 15,5.. Vydíte velký problém, když budu při půstu pokračovat (kvůli nedostatečnému pohybu/váze)?
děkuji moc předem za odpověď..

Ps.: pocítil jste u svého 28-denního půstu 1. acidotickou krizi? pokud ano nevzpomínáte si kolikátý den?

Moc si Vás vážím a přeji, aby se Vám dařilo přímo úměrně s tím kolika lidem pomáháte

Tak v tom se radí blbě, nikdy jsem vás neviděl, neznám vaše možnosti a zkušenosti, ale dělat dlouhodobé půsty bez adekvátního tréninku, není zrovna dobrý nápad. Bylo by vhodné si sledovat hodnotu pH, protože pokud budete mít nějakou vysokou kyselost, tak z toho jste unavený a neschopný pohybu. Ten můj půst byl velice neorganizovaný a naprosto bez zkušeností, čili jsem ani netušil že mám něco sledovat, nebo se čímkoliv zabývat, ale prostě to vyšlo. Tím nechci říci, že by to měl kdokoliv takto zkoušet a ani já bych nic takového dnes nezkoušel, byl jsem prostě nucen okolnostmi a naštěstí to vyšlo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]