jarka62 píše:
Dobrý den, prosím o radu. Můj 6letý syn před 1,5 rokem upadl do bezvědomí s křečí a očima v sloup, trvání několik sekund, poté křik, bolest břicha, únava, spánek.Předpokládaná diagnoza - epileptický záchvat, na EEG zaznamenána lehká spec. abnormalita, epi fokus. Ponechán bez medikace, od té doby několik drobnějších epizod (při obědě ve školce zblednutí, zpocení, stížnost na bolení břicha, bez bezvědomí, po několika minutách odeznění, zblednutí a nevolnost při vzpomínce na zranění kamarádky, panický úprk od počítače při prohlédnutí animace,na níž měl panáček zlomenou nohu a stříkala krev až ke stropu, apod.) Kontrolní EEG v 2/10 bez epi aktivity, pouze labilní pozadí, další EEG v 7/10 zcela v pořádku, nyní EEG před 14 dny opět labilní pozadí, bez epi aktivity. Nyní v noci nausea, zvracet však nemohl, křik, bolest břicha, pak ochablost, znovu usnul, žádné další zvracení ani průjem nebyl. Bylo mi neurologem sděleno, že epi záchvatů je 150 druhů a správná identifikace je obtížná i pro odborníka. Ponechán dál bez medikace (což jsem velmi ráda). Můžete mi poradit, jakým způsobem bych mohla svému synovi pomoci. Musím předeslat, že se stravuje "hrozně" (moje vina, neznalost neomlouvá) - strava typická školková, sladkosti, miluje jogurty, pitíčka, krupicovou kaši. Ovoce maximálně banány, hrozny, jahody, z pomeranče šťávu víceméně z donucení. Zelenina - mrkev, brokolice, květák, kedlubny a ředkvičky, ale to opravdu až poslední dobou, dřív zeleninu odmítal. (Přesto má pH moče v lepších hodnotách než já, která se živím poslední dobou převážně syrovou stravou.) Děkuji za odpověď a radu nejen mně, ale všem na tomto fóru.
Hladinu pH je v takovémto případě potřeba sledovat detailněji a zjistit zda právě v momentě kdy se vyskytne problém má správné pH. Další možnost je v rozhozených minerálech a bylo by vhodné udělat vlasovou analýzu a deficity srovnat. Epileptický záchvat může vyvolat třeba nízká hladina cukru v krvi, nebo nízké hladiny určitých nutričních látek, například hořčíku a vitaminů řady B. Specielně vitamíny skupiny B bych nechal prověřit, protože při uvedené stravě je minimální pravděpodobnost, že je bude mít v pořádku.