fdh píše:
No, víte, ono to není tak jednoduché jak to vypadá. V první řadě i kyselinotvorné potraviny jsou důležité a měnit jen tak stravu není úplně tak jednoduché jak se zdá. Nejlepší je, když dá člověk na svůj vlastní vnitřní rozum a přestane jednat na základě cizích rad. Tím se Vás samozřejmě nechci dotknout, ale je to tak. Pak v člověku vzniká rozpor a vše co udělá je špatně. Je to z mé vlastní zkušenosti. Jinak je lépe podívat se na problém komplexně a řešit přesně problém, který manžela trápí. Z ájurvédy vím, správné jídlo je velmi zásadní, ale nikoliv jediným aspektem v kvalitě života. Ale to už záleží na tom, jak se s tím daný člověk dokáže poprat. Pravda je, že dokážou lidé normálně žít na klasické české stravě úplně bez problémů, stejně jako na mléku a pšeničních plackách. Každopádně vyloženě nedoporučuju cpát do sebe cokoliv umělého a zvlášť ve velkých dávkách a to hlavně co se týče vitamínů a minerálů. To a stejně tak jakákoliv razantní změna jídelníčku může napáchat v těle velké problémy. Nejlépe je, když je strava pestrá. Například tu stravu co jste zde popsala, pokud je to jenom tohle, tak není zrovna vyvážená a je dost vátového typu, to znamená, že to může vést k podváze a psychickým problémům aj... Ale v jistých případech nemusí. Každopádně jakákoliv syrová strava je mnohem hůře stravitelná než vařená. A to je potřeba taky vzít v potaz, zvlášť v případě, kdy je řadu let nebo víceméně celý život zvyklý na vařenou stravu. Prostě to jeho trávení nezvládne. Ne hned. A může způsobit velké problémy. Každý den se do těla dostávají skrze trávení živiny, jakmile se tohle stane a člověku to přestane trávit, jeho tělo postupně nebude mít živiny. Přijde únava a jeho tkáně budou mít nedostatek výživy. Ono neexistuje nezdravé jídlo. Je to otázka trávení, ne toho, že tohle nebo támhleto je špatné. Když se podíváte po internetu, tak jistě naleznete na každém jídle něco špatného. Tohle je takové a tohle je makové. Problém není v jídle. Takže tak má vlastní zkušenost. A pokud by byl zájem podívat se na problém Vašeho manžela komplexněji, bez zkoušení různých extrémů, jsem Vám k dispozici.
O tom o čem zde píšete v poslední době hodně přemýšlím. Je to rok co jsem začal měnit jídelníček a před více jak půl rokem jsem udělal řez radikální. Zrušil jsem mouku, cukr, lepek, klasické mléčné výrobky, začal hodně suplementovat, změnil stravu ve prospěch syrové a přidal hodně tibet. kefíru a patlanice.
Začal jsem to z důvodu abych tělo dočistil a zbavil se zbytku ekzémů. Po roce studia a dodržování dalších postupů včetně řady očist mám ekzém skoro po celém těle, jsem opuchlý z probíhajícího kvetení venku a celkově mám pocit, že uvnitř není vše OK.
Na druhou stranu není vše tak špatně jak vypadá. Za celý rok jsem nebyl nemocný, pokud na mě něco leze imunita si si tím ihned poradí a ph se posunulo z průměrných 6 na průměrných 7.
Situaci s kůží jsem si dosud vysvětloval tím, že probíhá detox, ale již zvažuji možnosti, že tyto postupy mi prostě neprospívají. Už z ohledem na fakt, že další členka tohoto fóra podstupuje stejně v menším rozsahu a i ona je nyní celé osypaná jakousi ošklivou kopřivkou a to na ekzémy nikdy netrpěla.
Stále si myslíme, že u nás probíhá očišťování organismu a bordel zevnitř takto vylézá ven, na druhou stranu přemýšlíme o částečném návratu zpět a tom, že nám razantní změna jídelníčku plus výrazná suplementace nemusela ve všech ohledech prospět.