Evag píše:
Popíšem moje skúsenosti : Lugol som si vyrobila sama - jodid draselný som kúpila od Centralchemu Bratislava, jód u AFT Bratislava, zmiešali sme to doma na kuchynskom stole, mám toho na cca 2,5litra, teda pre mňa a rodinu na celý život a ešte zostane pre dedičov. Užívam to podľa protokolu MUDr. Abraháma, ktorý je vraj považovaný za svetového odborníka č.1 vo veci liečby jódom. Jeho "návod na použitie" nájdete po zadaní "guy abraham protocol" do googlu, kto nevie anglicky tak ako ja, nech si zaklikne vyhľadávanie preložených cudzojazyčných stránok. Užíva sa jód s magnéziom, vitamínom C , selénom a B vitamínmi - ja si dávam pangamín. Protivná chuť jódu vo vode zanikne, ak sa pije zároveň s práškovým vitamínom C, ten kupujem za pár šupov v DM drogérii. Magnézium aj vitamín C majú vo vyšších dávkach preháňavý učinok, preto magnézium užívam vo forme tzv. magnezium oil (pozrite cez google, stojí to zato), ktorý má transdermálne zásadne vyššiu vstrebateľnosť a tiež účinok než perorálne prijímaný. Na nete sa predáva za nechutné peniaze (gúglite napr. "telové magnézium", ktoré predáva jeden MUDr. z CZ), pritom je to kúpeľová magnéziová soľ (0,5kg za cca 1,5€), ktorú taktiež dostať v DM drogérii zmiešaná v pomere buď 1 šálka vody k 1 šálke Mg soli alebo sa rozpúšťa Mg soľ vo vode až do nasýteného roztoku - to však dosť štípe na pokožke, takže sa následne riedi. Vznikne emulzia, ktorá skutočne po nanesení na pokožku pôsobí mastne, teda "oil". Googlu zdar!
k tomu užívaniu jódu a vitamínu C spolu v jednej dávke som niekde čítala, že by sa NEmali miešať, lebo vzájomne reagujú. to by vysvetľovalo aj fakt, že ten jód prestaneš cítiť. napríklad tu:
http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/c ... m03023.htmchcelo by to nejakého chemika, ktorý sa vyzná aby to vysvetlil, čo vlastne vznikne pri tej reakcii a či to je pre telo vhodné, alebo bezcenné.
ono na nete nájde človek kopu všelijakých info, si treba radšej všetko overiť. ja ich každopádne beriem oddelene. pre istotu.